Almanya’dan Huawei’nin 5G’sine rasyonel karar

Almanya, Çinli teknoloji devi Huawei’nin 5G mobil ağ teknolojisini kısıtlamayacak ve tıpkı diğer satıcılar gibi Almanya pazarında yer alacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 09:50
Almanya’dan Huawei’nin 5G’sine rasyonel karar

ABD, Çin’in ABD’yi seyretme ihtimaline içkin teknoloji devi Huawei’nin öncülük ettiği 5G mobil ağ teknolojisinin ekipmanlarının satın alınmasına dair yaptırımlar getirdi ve engelledi. Aynı zamanda İngiltere’de de dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi Huawei’den 5G teknolojisinin alınıp alınmayacağı hakkında kararın sonbahar mevsiminde açıklanacağı İngiltere Teknoloji Bakanı Nicky Morgan tarafından Ağustos sonunda bildirildi.

Telekomünikasyonda lider konumunda olan Huawei, Almanya’nın rasyonel yaklaşımı olan, “standart yaklaşımını” memnuniyetle karşıladı.

"Yaptırımlar politik"

Huawei açıklamasında, “Siber-güvenliği politize etmenin sadece teknolojinin gelişmesini ve sosyal kalkınmanın ilerlemesini engelliyor.  Huawei’ye yapılan yaptırım gerekçelerinde siber-güvenlik ile ilgili delil bulunmadı ve buna rağmen tüm dünyanın gözleri önünde siber-güvenlik suçlamaları halen sürüyor.” cümlesiyle ABD’nin Huawei yaptırımlarının aslında politik olduğunu düşündükleri Huawei tarafından aktarıldı.

İş ortaklarına "şeffaflık" çağrısı

5G devi Huawei, “Huawei, regülatörlerle, müşterilerle ve endüstri kuruluşlarıyla mobil ağlarının güvenli olduğunu göstermek için tüm şeffaflığıyla çalışacak.” açıklamasında bulunarak, iş ortaklarını güvenlik konusunda “şeffaflık” istişaresine davet etti.

Huawei bildirisinde, “Huawei, 30 yıldır tüm sicilini koruyarak, tüm dünyada yaklaşık 3 milyar insana hizmet etti.” açıklamasına da yer verdi.

Yorumlar (0)