Almanya çevre dostu uçak yakıtı üretecek

Teknoloji devi şirketlerin anavatanı olan Almanya yine bir ilke imzasını atıyor. Ülke, dünyada ilk kez ‘sıfır karbon emisyonlu’ sentetik uçak yakıtı (kerosen) üretmek için tesis açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.10.2021, 16:16
Almanya çevre dostu uçak yakıtı üretecek

Almanya’nın kuzey bölgesinde bulunan Emsland’da Atmosfair adlı firmanın desteklediği tesiste gelecek yılın ilk aylarından itibaren karbondioksit ve sudan elektrik kullanarak günde 1 ton sentetik yakıt üretilmesi planlanıyor.

Kar hedefi gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu statüsünde olan Atmosfair, tesisin finansı konusunda bir bilgi vermezken kamuoyuyla paylaşmazken, tek amaçlarının tüm dünyada çevre dostu olarak bilinen sentetik uçak yakıtının teknolojik olarak üretebilmenin mümkün olduğunu kanıtlamak olduğunu ifade etti.

Çevreci çözümler devrede

Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze tesisin açılışında, geliştirilen bu yeni teknolojinin Almanya ve birlikte iş yaptığı diğer ticari ortakları için ekonomik olarak büyük fırsatlar sağlayacağına da dikkat çekti.

Bakan, küresel ısınmanın etkilerini daha da hissettiğimiz günümüzde iklime zarar veren yakıtlar yerine alternatif yakıtlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Açılışını yaptığı tesisin sıfır karbon emisyon hedefini tutturması haline başka ülkelerde de bu tesislerin açılabileceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

  

Yorumlar (0)