ALKA hedefi tam isabetle vurdu

İsmail Demir, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi için yapılan testlerde bir aşamanın daha geçildiğini kaydederek, "ALKA, hava ve yer hedeflerine karşı üstün takip, tespit ve saniyeler düzeyinde tahrip kabiliyeti sağladı." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.12.2022, 18:20
ALKA hedefi tam isabetle vurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, asimetrik tehditlere karşı lazer teknolojisi ve elektromanyetik kullanan, çok etkili hibrit bir savunma sistemi olarak öne çıkan ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi yeteneklerini sergiledi ve hedefleri tam isabetle imha etti. 

Başkanlıkça başlatılan ve Roketsan ana yükleniciliğinde sürdürülen Lazer Silah Sistemleri Tedarik Projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi çerçevesinde geliştirilen hedef tespit radarı, elektromanyetik karıştırma ve hedef takip sistemine sahip yüksek kuvvetli lazer silah sisteminin gösterimi yapıldı. 

Gösterim faaliyeti çerçevesinde, farklı kuvvet düzeylerinde ve farklı taşıyıcı platformlara (mobil, taşınabilir ve sabit) entegre olan bir ürün ailesi olarak geliştirilen milli ve yerli lazer silah sistemi çözümü lanse edildi, atışlı testlerle sağlanan etkinlik ve kabiliyet gösterildi. Bahse konu sistemler, hem hava hem de yer hedeflerine karşı üstün takip, tespit ve saniyeler düzeyinde tahrip becerisi gösterdi.

Projede Ermaksan şirketi de lazer kaynağı üreticisi olarak görev aldı.



İsmail Demir paylaştı

Savunma Sanayii Başkanı Demir, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Hedefimiz, savunma sanayisinin her alanında önde giden bir Türkiye. Sayılı ülkelerin üzerinde çalıştığı elektromanyetik ve lazer çalışmalarımızda önemli bir yer tutacak olan ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi için yapılan testlerde bir aşamayı daha geçtik. Elektromanyetik karıştırma sistemine sahip olan yüksek kuvvetli lazer silahı, hedef izleme sistemi, hedef tespit radarından oluşan ALKA, hava ve yer hedeflerine karşı üstün takip, tespit ve saniyeler düzeyinde tahrip kabiliyeti sağladı. Emeği geçen herkesi tebrik ederim."

Yorumlar (0)