Aksungur'dan müjde

Türk savunma sanayisi çatısı altında geliştirilen Aksungur SİHA'nın ilk teslimatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na gerçekleştirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2021, 19:34
Aksungur'dan müjde

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "İlk Aksungur SİHA'yı teslim etmiş bulunuyoruz. TUSAŞ'ın yerli ve milli imkanlarla ürettiği Aksungur SİHA, yapılan testleri başarıyla tamamlayarak DKK'ye teslim edildi. Aksungur SİHA, 750 kilogram ağırlığında faydalı yük kapasitesine ve minimum 50 saat uçuş süresine sahip. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini sarf etti.

18 ayda geliştirildi

Anka platformu üzerinden yola çıkarak 1,5 yıl gibi kısa bir süre içinde geliştirilen, 750 kilogram faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz bir şekilde çok rollü gözetleme, bilgi toplama, taarruz ve keşif misyonları yapabilme kabiliyetine sahip Aksungur SİHA, bünyesinde barındırdığı SATCOM faydalı yükü ile görüş hattı ötesi operasyon imkanı sağlıyor.

İlk havalanışını 2019 yılında gerçekleştiren Aksungur'a bugüne değin 3 ayrı EOIR lens, 2 ayrı SATCOM, 500 libre sınıfından Teber 81/82, Kanatlı Güdüm Kiti 82, yerli ve milli motor PD170 gibi pek çok ekipman ilave edildi.

Söz konusu çalışmalara ilave olarak içinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğinde ilk saha misyonuna başlayan Aksungur'un sahadaki uçuşu 1000 saati aştı.

Yorumlar (0)