Akıncı, Yunan dergisine kapak oldu!

Türkiye'nin millî üretimi Akıncı SİHA, Yunanistan'da yayınlanan savunma sanayi dergisine kapak oldu. Strateji dergisi, Akıncı SİHA haberini "Ege'de uçan Türk savaş robotları" manşetiyle verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 09:49
Akıncı, Yunan dergisine kapak oldu!

Yunan basını, Akıncı SİHA'ya ilişkin son gelişmeleri yakından takip ediyor. Baykar tarafından geliştirilen Akıncı silahlı insansız hava aracı (SİHA), Yunanistan'da savunma sanayi ve askerî içerikli yayınlar yapan bir dergiye kapak oldu. 

Yunanistan, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın Akıncı SİHA'ya ilişkin paylaştığı mesajları ve Türkiye'nin attığı tüm savunma sanayi adımlarını yakından izliyor. Türk savunma sanayisi hakkındaki haberler, Yunan haber sitelerinde geniş yer buluyor. Yunan güvenlik uzmanları, daha önce de televizyonlara çıkıp milli Akıncı SİHA'ya ilişkin görüşlerini aktarmışlardı.

"Ege'de uçan Türk savaş robotları"

En son Akıncı SİHA, Yunan hava savunma dergisinin kapağında tam sayfa bir resim ile paylaşıldı. Strateji dergisi, söz konusu haberi "Ege'de uçan Türk savaş robotları" manşetiyle verdi. 

Manşette başlığın altında bulunan "Nasıl mücadele edilir" ve "Nasıl saptanır-düşürülür" sözleri ise dikkat çekti. Öte yandan, dergide Türk savunma sanayinin son yıllarda yaptığı atak ve hava sahasına hâkimiyetinden bahsedildi. 

Yorumlar (0)