AKINCI TİHA'dan Türk havacılık tarihinin rekoru

Bayraktar AKINCI TİHA, gökyüzünde 11 bin 594 metre yüksekliğe çıkarak ve 25 saat 46 dakika boyunca havada kalarak, Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu egale etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.07.2021, 23:05 10.07.2021, 09:38
AKINCI TİHA'dan Türk havacılık tarihinin rekoru

Baykar Savunma tarafından geliştiren Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), yerli ve milli bir hava aracıyla varılan en yüksek irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu egale etti.

İrtifa rekoru

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, söz konusu başarıyı kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla duyurdu.

Demir, gerçekleştirdiği açıklamada, “AKINCI TİHA, yerli ve milli bir hava aracı ile ulaşılan en yüksek irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. 11 bin 594 metre yüksekliğe çıkan hava aracımız, 25 saat 46 dakika boyunca havada kaldı. Tebrikler.” sözlerini sarf etti.

Özellikleri neler?

Kendine özgü olan bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına ulaşan hava aracı platformu, 3 yedeği bulunan otopilot ve tam otomatik uçuş kontrol sistemi vesilesiyle yüksek uçuş güvenliği sağlıyor.

Yük kapasitesi sayesinde taşıyacağı yerli ve milli mühimmatlarla görev icra edebilecek olan Bayraktar AKINCI TİHA, seyir füzesi atabilme kabiliyetiyle büyük bir güç çarpanı oluşturuyor.

Milli mühimmatlar kullanılacak

Bayraktar AKINCI TİHA, TÜBİTAK SAGE ve Roketsan tarafından üretilen milli mühimmatları kullanabilme özelliğine sahip.

F-16’ların icra ettiği bazı görevleri de yapabilecek olan Bayraktar AKINCI TİHA, burun bölümünde yer alan milli üretim AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olurken, kanat altında taşıyacağı yerli ve milli hava mühimmatlarıyla harekat icra edebilecek.

Yorumlar (0)