Akıncı İHA'lara 'Çakır' hamlesi

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci Akıncı, SİHA ve İHA'lara entegre edilecek olan Çakır füzesi için tarih verdi. İkinci, "An itibarıyla geliştirme aşamasındayız. Hedefimiz yıl sonunda Akıncı İHA'dan atışını sağlamak." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.08.2022, 21:02
Akıncı İHA'lara 'Çakır' hamlesi

TEKNOFEST çerçevesinde yapılan Roket Yarışması için geldiği Aksaray'da, basın mensuplarına, ROKETSAN'ın mottosunun 'uzayın derinliklerinden denizlerin dibine dek savunmanın gereksinimi olan tüm teknolojileri geliştirebilecek bir altyapı oluşturmak' olduğunu ifade etti.

Bu çabayla 3 bine yakın mühendisin Ar-Ge faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden İkinci, "Türkiye'nin gururu olan ürünleri, TSK'ya başarı sağlayan ürünleri üretmeye çalışıyoruz. Çakır füzemizin tanıtımını bu yıl içinde yaptık. Allah'ın izniyle bu yılın sonunda başarılı bir şekilde atışını yapacağız. Hedefimiz yıl sonunda Akıncı İHA'dan atışını sağlamak. Hızlı bir şekilde TSK'ya, kardeş ve dost ülkelerimizin kullanımına sunacağız." şeklinde konuştu. 

İkinci, ROKETSAN'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği görevler doğrultusunda ülkemizin uzaya bağımsız ulaşımını sağladığını dile getirdi.

"Bağımsız teknolojiler geliştirmeye çalışıyoruz"

Ülkemizin kendi ürettiği faydalı yükleri ve uyduları uzaya taşıyacak olan roketleri ROKETSAN'ın imal ettiğini söyleyen İkinci, şunları kaydetti:

"Çok ciddi bir altyapı oluşturduğumuzu söyleyebilirim. Yatırımlarım hız kesmeden devam ediyor. ROKETSAN olarak 18 milyar liranın üzerindeki çok büyük bir altyapıyı uygulamaya geçiriyoruz. 2020 senesinde Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'ni açmıştık. Burada ortaya çıkan ürünlerle Türkiye'nin uzay yarışında ön plana çıkabilmesi için çabalıyoruz. Bağımsız teknolojiler geliştirmeye çalışıyoruz."

"Menzili ve vuruş yeteneğini artırmaya çalışıyoruz"

İkinci, milli teknolojiler kullanılarak uzaya gönderilen yerli roketlerle 2017 ve 2020 yıllarında 136 kilometreye ulaşarak ülkemizin bağımsız uzaya erişimini tesis ettiklerinin altını çizdi.

Bundan sonraki amacın uyduları uzaya taşıyacak olan platformları uygulamaya geçirmek olduğuna işaret eden İkinci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Mini akıllı mühimmatlarımız an itibarıyla en fazla bilinen aile. MAM-C ve MAM-L en son ürettiklerimiz. Bunlarda kullanılan teknolojiler ciddi oranda artırıldı diyebilirim. Dünyada aynı sınıftaki en iyi mühimmatlar. Artık ulusal başarıları da geçtik. Uluslararası manada SİHA ve İHA'larla birlikte kullanımların çok üst seviye yeteneğe kavuşmasını sağladı. Bizim yerli ve milli olarak yaptığımız tüm bu mühimmatlar, en son teknoloji ve yeni akılla yapılıyor. Menzillerin ve vuruş yeteneğinin artırılması için faaliyetlerimiz sürüyor."

Yorumlar (0)