Akıllı telefonlarla sınav başarısı 4 kat düştü

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre akıllı telefon ve internetin günlük hayatın bir parçası haline gelmesiyle birlikte öğrencilerin sınav başarısızlığının 4 kat artış göstererek yüzde 55'e ulaştığı kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.08.2020, 19:30
Akıllı telefonlarla sınav başarısı 4 kat düştü

Akıllı telefonlar artık günlük yaşamımızda vazgeçilmez bir parça haline geldi ve internet kullanımı da rekor seviyede artış gösterdi.

ABD'de eğitim veren Rutgers Üniversitesi, okul genelindeki sınav notlarının fazlasıyla düşmesiyle harekete geçti.

Üniversite bünyesinde bulunan 11 farklı derse kaydolan 2 bin 433 öğrenciyle yapılan araştırmada, akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasının ardından öğrenci notlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığı kaydedildi.

İnternet aynı zamanda yararlı ve zararlı

Araştırmayı gerçekleştiren ekip için ülke basınına açıklamalar yapan Profesör Arnold Glass, öğrencilerin ödev yaptığı esnada interneti aktif olarak kullandıklarını ve bununla birlikte bilgiye çok daha hızlı ve kolay ulaştıklarını ifade etti.

Glass ifadelerinde internetten öğrenilen bilgilerin çok kolay ulaşılma artısının yanında çok da kolay unutulduğunu kaydetti.

Yapılan araştırmada 2008 senesinde öğrencilerin yalnızca yüzde 14'ü sınavlardan düşük not alıyordu.

Fakat akıllı telefonların yaşamımızın değişmez bir parçası olmasıyla beraber 2017 senesinde bu oran 4 kat daha artarak yüzde 55'e çıktı.

Yorumlar (0)