Akıllı telefonların kamerası kapatılmalı mı?

Son zamanlarda ayyuka çıkan güvenlik açıkları, akıllı telefonların kameralarını kapatmak gerekebileceğini gösteriyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.11.2019, 23:09
Akıllı telefonların kamerası kapatılmalı mı?

Güvenlik sorunları nedeniyle birçok kişi, "dizüstü bilgisayarın kameralarını bantla kapatmak", gibi bir siber güvenlik çalışması uzun zamandır uyguluyor. Fakat son zamanlarda tespit edilen güvenlik açıkları, akıllı telefonların kameralarının dizüstü bilgisayarlardan "daha büyük bir tehdit" olabileceğini gözler önüne seriyor.

Webtekno'dan Ozan Baki'nin haberine göre; Google hafta başında yaptığı açıklamayla, "Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda" Temmuz ayında tespit edilen ve "hackerların kullanıcıları gizlice dinlemelerine sebep olan" bir güvenlik açığı olduğunu bildirdi.

Google'ın açıklamasından sonra Facebook da, bir hata sonucu "haber kaynağında gezinen kullanıcıların" iPhone telefonlarının kameralarına erişebildiğini doğruladı. Hataların keşfedilmesinden sonra ve güncellemeler yayınladılar. Ancak bu güvenlik açığına ilişkin şüpheler, halen daha dinmiş değil!

Ellerden ceplerden düşürülmeyen akıllı telefonlar, kullanıcıları banyoda, mutfakta ve arabada hazırlıksız yakalayabilir. Android'deki açıkları bulan Checkmarx şirketinin güvenlik araştırması müdürü Erez Yalon, konuya ilişkin, "Aslına bakılırsa akıllı telefonların kameralarını örtmek için dizüstü bilgisayarlardakinden daha fazla neden var. Yeni dizüstü bilgisayarlarda, donanım güvenliği mekanizması olarak kameranın açık olduğunu gösteren küçük LED'ler varken, akıllı telefonlarda yok" ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)