Akıllı telefonlara yeni emoji müjdesi!

100'ü aşkın yeni emoji, Unicode Konsorsiyumu tarafından 2020 içinde kullanıcılara sunulmak üzere onay aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.01.2020, 15:47 30.01.2020, 15:52
Akıllı telefonlara yeni emoji müjdesi!

Metin ve emoji konusunda endüstri standardının belirleyicisi konumunda olan Unicode Konsorsiyumu, 2020 içinde kullanıcıların beğenisine sunulacak 100'den fazla yeni emoji'yi onayladığını duyurdu. Yeni emoji’ler içinde, transeksüel bayrağı ve sembolü, smokin içindeki bir kadın ve gelinlik içindeki bir erkek gibi LGBTİ ve cinsiyet eşitliği konusunda önemli emoji’ler de yer alıyor. Transeksüel bireyleri temsil eden bayrak, açık mavi, pembe ve beyaz çizgilerden oluşuyor.

Eşit temsil sağlanmaya çalışılıyor

Söz konusu emoji'lerin getirilmesi LGBTİ topluluğuna mensup kullanıcılara emoji dilinde eşit temsilini sağlamak adına atılmış adımların son örneği olarak önem arz ediyor. Cinsiyet eşitliği temalı emoji’ler, ilk olarak 2008 yılında iPhone’lara eklenmişti.

Dört yılın ardından, yani 2012 yılında da Android platformu için yayınlanan emoji’ler, yoğun bir ilgi gördü. Hem Apple hem de Google, 2019 yılında gelen yazılım güncellemeleri ile beraber emoji’lerdeki her bireyin renk ve cinsiyetten bağımsız olan seçeneklerini kullanıcılara sunmuş oldu.

PFLAG adlı LGBTİ merkezli bir organizasyonun sözcüsü olan Jean-Marie Navetta, önceki yıl Business Insider'a yaptığı açıklamada, bu türdeki emoji’lerin insanların sosyal medyada kendilerini çok daha iyi bir biçimde ifade etmelerine olanak tanıdığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)