Akıllı telefonda hafıza sorununun kesin çözümü oldukça basit

Telefonlarda sık sık yaşanan alan yetersizliği problemini çözmenin kolay ve herkes tarafından bilinmeyen bir yönteminin olduğunu dile getiren 15 senelik tamir ustası Ersin Dindaş, tek ve kesin çözümün çip değişimi olduğunu ifade ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.03.2022, 13:03 07.03.2022, 17:15
Akıllı telefonda hafıza sorununun kesin çözümü oldukça basit

Günümüz teknolojisiyle birlikte akıllı telefonlar insan hayatında fazlasıyla yer ederken bazı problemler de beraberinde geliyor. Özellikle alan yetersizliği bu problemlerden biri oluyor. Çoğunlukla akıllı telefon üzerinde işlerini yürüten kişiler için yeterli alan bulunması en önemli kıstaslardan biri. Kapalı kasa telefonlarda alan artırımı için çözüm bulamayan vatandaşlar, soluğu telefoncularda alıyor. 

Eskişehir’de ikamet eden ve 15 senedir telefon tamirciliğiyle uğraşan 34 yaşındaki usta Ersin Dindaş, özellikle akıllı telefonlarda sıklıkla gözlemlenen alan yetersizliği sorunu için kesin ve etkili tek çözümü anlatıyor.



“Yeni telefon almak yerine hafızayı yükseltiyorlar”

"Günümüzde en ucuzu 4 bin TL olan akıllı telefonlardan satın almak yerine mevcut telefonlarda hafıza artırımına gidildiğini kaydeden Ersin Dindaş, bu yöntemle telefonların daha uzun süre kullanılabildiğini de aktarıyor: “Seneler içinde telefonların yazılımları güncelleniyor ve bu şekilde de telefonda fazla uygulama olmasa bile güncellemelerle birlikte hafıza doluyor. Bu sebeple hafıza artırımı yaptırmak isteyen kişilerin sayısı da hızla artıyor. Telefonun içindeki çipi değiştirmekle bu sağlanmış oluyor.”



“Profesyonel dokunuşla hafıza yükseltiliyor”

“Profesyonel kişilerin yapabileceği bu işlemde öncelikle cihaz açılıyor. Ana kart üzerindeki çip, sökülüyor. Sonrasında yerine yüksek olan çip takılıyor. Bu şekilde yükseltilen hafıza ile vatandaşın mağduriyeti gideriliyor. Telefonu 400-500 TL’ye 64 GB hafızaya yükseltilebiliyoruz. 700-800 TL karşılığında ise hafızayı 128 GB’a yükseltiyoruz. Tabi bu fiyatlar telefonun marka ve modeline göre değişiyor. Şu anda çoğunlukla tek model üzerinde hafıza artırımı yapıyoruz. Diğer modeller için de talep olması halinde çip getirterek işlemi yapabiliriz."

Yorumlar (0)