Akıllı saat satışında lider firma açıklandı

Apple, giyilebilir teknolojide akıllı saat ürünleriyle 6.8 milyonluk satış rakamına ulaşarak en yakın rakibinden 4.8 milyon fazla sattı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.11.2019, 21:28 08.11.2019, 21:30
Akıllı saat satışında lider firma açıklandı

Akıllı telefonla birlikte firmalar yeni akıllı ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de giyilebilir teknoloji ürünleri. Büyük teknoloji firmaları akıllı saat alanında rekabette yerini alıyor. İlerleyen zamanda akıllı saat dışında akıllı gözlüklerle de bu pazarın genişleyeceğini söyleyebiliriz.

Akıllı saat sektörü dediğimizde ise görebildiğimiz sektörün en önemli oyuncularından Apple’dan bahsedebiliriz. Akıllı saat alanına Huawei, Samsung ve LG gibi markalar girmesine karşın Apple tüm bu sıralamada üst sıralarda yer alıyor.

Bu analiz yalnızca soyut gözlemlerden oluşmuyor tabi. Resmi rakamlar, Apple’ın 6.8 milyon akıllı saat satışıyla 1. sırada olduğunu ortaya koyarken en yakın rakibi Samsung ise 1.9 milyon saat sattı.

Google ise yakın zamanda Fitbit’i satın almıştı. İşte Fitbit ise bu pazarda Samsung’un hemen arkasından geliyor. Yapılan satış ise 3.9 milyon.

Akıllı saat pazarına yeni oyuncular geliyor, gelmeye de devam edecek. Yakın zamanda Xiaomi’de bu pazarın etkin bir oyuncusu haline geldi. Yeni ürünlerin giyilebilir teknoloji alanında nasıl karşılık bulacağını ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)