"Ailemin bana ihtiyacı var" diyerek uzay görevinden istifa etti!

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotu olan Christopher Ferguson, "Ailemin bana ihtiyacı var" diyerek uzay görevinden istifa etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.10.2020, 13:54
"Ailemin bana ihtiyacı var" diyerek uzay görevinden istifa etti!

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotu olan Christopher Ferguson, dün uzay görevinden istifa ettiğini resmi olarak açıkladı. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Christopher Ferguson, CST-100 Starliner uzay aracının test uçuşuna katılmayacağını duyurdu.

Christopher Ferguson, ilk mürettebatlı test uçuşu esnasında meslektaşlarına eşlik edemeyeceğini ifade etti. 

Uzay görevinden istifa etme kararını çok zor verdiğini aktaran Christopher Ferguson, 2021 senesinin ailesi için çok kritik olduğunu ve söz konusu süreçte ailesine destek verebilmek için görevi bıraktığını kaydetti. 

CST-100 Starliner uzay aracını inşa eden kişilerin yanı sıra onu test edecek ve uçuracak olan Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotlarına güvendiğini belirten Christopher Ferguson, Boeing ekibinin ilk mürettebatlı test uçuşu için yeterli düzeyde eğitim gördüğünü aktardı.

Christopher Ferguson, dolayısıyla CST-100 Starliner uzay aracının oldukça güvenli olduğunu ifade etti. 

Göreve gidecek yeni isim belli oldu

Christopher Ferguson'un uzay görevinden istifa etmesinin ardından Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yeni bir isim buldu.

Söz konusu kişinin, Barry Wilmore isimli bir astronot olduğu öğrenildi. Barry Wilmore, gelecek sene meslektaşlarıyla beraber uzay görevini yerine getirecek. 

Barry Wilmore, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Christopher Ferguson için istifa kararının çok zor olduğunu ancak şimdiye kadar kendisinin ekibe ciddi derecede katkısının olduğunu ve onun gibi profesyonel bir şekilde çalışacaklarını söyledi. 

Doğru yörüngeye girememişti

CST-100 Starliner uzay aracı, 2019 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen test uçuşu esnasında doğru yörüngeye girememişti. Bu nedenle söz konusu görev ertelenmişti. 

İlk mürettebatlı test uçuşunun bu sene gerçekleşmesi halinde Christopher Ferguson, CST-100 Starliner uzay aracının içerisinde olabilirdi. 

Yorumlar (0)