AFAD açıkladı: 6 Şubat-4 Mart arasında kaç deprem kaydedildi?

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'deki deprem hareketliliğinin ne ölçüde arttığını ortaya koyan verileri paylaştı. 6 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında kaç depremin kaydedildiği açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.03.2023, 16:40 07.03.2023, 10:18 Hakan Öksüz
AFAD açıkladı: 6 Şubat-4 Mart arasında kaç deprem kaydedildi?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremler, Türkiye'nin gündemini aniden değiştirdi. Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti, en az 100 bin kişi yaralandı. Pek çok bilim insanı depremler hakkında çalışmalar yaptı, uyarılarını sıraladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından ülkenin farklı illerinde birçok deprem yaşandı. Bunlardan en şiddetlisi, 21 Şubat'ta Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem oldu. Bu depremde 6 kişi yaşamını yitirdi, 294 kişi yaralı olarak kurtuldu.

Bir ayda 13 bin deprem kaydedildi

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında yaşanan depremlere ilişkin verileri paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bu tarihler arasında 13 bin deprem kaydedildi. Normal şartlarda 6 ayda yaşanması beklenen deprem sayısına, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkisiyle 1 ayda ulaşıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)