Adobe yapay zeka destekli Photoshop Camera ile geliyor

Adobe tarafından kullanıcıların daha iyi fotoğraflar çekmesini sağlayacak Photoshop Camera özelliği gelecek yıldan itibaren sunulacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 09:30
Adobe yapay zeka destekli Photoshop Camera ile geliyor

Gelecek yıldan itibaren Adobe tarafından fotoğrafları türlerine göre otomatik olarak düzenleyeceğini iddia eden uygulama Photoshop Camera özelliği kullanıma sunulacak.

Yapay zeka desteği bulunan yeni uygulama Android platformlar için 2020’nin başlarında kullanıma açılacak.

Uygulamayla birlikte Photoshop’un “özne seç” gibi birtakım işlevlerinde de kullanılan bir ayrıştırma teknolojisi kullanılıyor. Bunun amacı ise kullanıcıların detaylı şekilde Photoshop programlarını öğrenmelerine gerek kalmaksızın otomatik olarak fotoğraf düzenleme yazılımını kullanabilmelerini sağlamak. Tabi bu yeni uygulama bilgisayar ve iPad versiyonları kadar güçlü değil ama yine de özellikleriyle şimdiden kullanıcıları heyecanlandırıyor. Mesela portre, selfie ve yapay mod gibi çektiğiniz fotoğrafa göre türü algılayıp uygulama otomatik olarak gruplandırma yapabiliyor.

Bununla birlikte dinamik aralık, yüz bölgeleri, ince ayarlamalar ve tonalite gibi ayarlamalar da yapmak mümkün oluyor. Uygulamanın yaptığı değişiklikleri kabul etme durumunda değilsiniz, zira istemediğiniz takdirde fotoğrafın orijinal halini de kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın tam sürümü 2020’nin başında hazır olacak ve bu kısıtlı sürümü şimdiden denemek için Adobe Photoshop Camera ön izlemesine kaydolabileceksiniz.

Yorumlar (0)