Adobe Venezuela’daki kullanıcılarına kendisini affettirecek

Adobe bir süre önce ABD’deki kararnameyle Creative Cloud üyeliğini kullanıcıları için sonlandırmak zorunda kalmıştı.Yasağın kalkmasıyla birlikte programlar tekrar kullanıma açıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 14:00
Adobe Venezuela’daki kullanıcılarına kendisini affettirecek

Venezuela’da yaşayan Adobe kullanıcıları, kısa bir zamanın ardından tekrar Adobe servislerini kullanıma başladı. Şirket tarafından yaklaşık olarak üç hafta önce ABD’nin Venezuela’ya ilişkin ticaretini engelleyici kararnamesiyle birlikte Venezuela’da bulunan vatandaşların hesapları dondurulmuştu.

Adobe’dan şu açıklama yapıldı:  ” Amerikan hükümetiyle yapılan görüşmelerin sonunda Dijital Medya ürün ve hizmetlerimizi Venezuela’da sunmak için gerekli lisansı aldık. Böylelikle müşterilerimizin Creative Cloud ve Document Cloud portföylerine eskisi gibi erişmelerinin önünde bir engel kalmadı.”

Adobe tarafından daha önce yapılan açıklamada, Behance gibi ücretsiz olan servislerine de erişim sağlanamayacağını ve ABD’de çıkarılan kararname gereği ücret iadesi de yapamayacaklarını açıklamıştı. Ardından şirket tarafından Behance uygulamasına Venezuela üzerinden erişimin devam edeceğini ve ya sonundan itibaren ücret iadesinin de gerçekleştirilebileceği duyurulmuştu.

Adobe tarafından Venezuela’da hesabı bulunan Creative Cloud müşterilerin hesaplarındaki dosyaları yedeklemesi için düne kadar süre verilmişti. Fakat güncel bilgilere göre yaşanan bu aksaklıklardan dolayı firma 90 gün süresince müşterilerine ücretsiz olarak erişim verecek.

Ayrıca Creative Cloud hesaplarını kapatan ve ücret iadesi gerçekleştirilen müşterilerle de Kasım’dan itibaren iletişime geçerek aboneliklerinin yeniden başlatılmasıyla ilgili bilgi paylaşacak.

Yorumlar (0)