ABD’nin dikkati TikTok’ta: Potansiyel tehdit

ABD, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok için devlet kurumlarında oluşturulan yasağın daha da genişletilmesini ele aldı. Platformun ulusal güvenlik açısından tehdit meydana getirebileceğini aktaran Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bu konuda endişelerini dile getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.03.2023, 08:27 02.03.2023, 17:49
ABD’nin dikkati TikTok’ta: Potansiyel tehdit

Çin merkezli sosyal medya platformu olan TikTok hakkında endişe duyduklarını ifade eden Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Bu uygulama Amerikalıların verilerini topluyor. Bu nedenle oldukça endişe duyuyoruz. ABD ulusal güvenliğine potansiyel bir tehdit olabilir” dedi.

“Sorun teşkil ediyor”

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jean-Pierre, kendisine yöneltilen TikTok ile ilgili sorulara cevap verdi. Pierre, Çin gibi ülkelerin kendilerine ait verileri topladığını bu konuda da endişe duyduklarını ifade etti.

Bu noktada TikTok'un ülkesinin ulusal güvenliğine bir tehdit olarak görülebileceğine işaret eden Jean-Pierre, konu ile ilgili Kongre'yi çalışma yapmaya davet ettiklerini aktardı.

Beyaz Saray çalışanlarının TikTok kullanmadığını dile getiren Jean-Pierre, "TikTok'un ulusal güvenlik açısından sorun oluşturduğu hususunda çok netiz." dedi.

Yorumlar (0)