ABD’de bulundu: Milyonlarca yıl öncesinden ve çok yeni…

Bilim insanları tarafından çok iyi bir şekilde korunan ve yaklaşık 66 milyon yıl öncesinden kaldığı belirlenen dinozor bacağı fosili ulundu. Bulunan fosilin dinozorları yeryüzünden tamamen silen gök taşı olayıyla bağlantılı ilk fosil olabileceği kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.04.2022, 12:24 07.04.2022, 12:29
ABD’de bulundu: Milyonlarca yıl öncesinden ve çok yeni…

BBC’deki bir habere göre bilim insanları Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Dakota’daki Tanis fosil bölgesinde yer alan bir grup kalıntı arasında derisi dahi duran çok iyi bir şekilde korunan bacak fosili gördü.

Araştırmacılar tarafından bacağın ait olduğu dinozor, diğer dinozorlar ve birçok canlının, dev göktaşının 66 milyon sene önce dünyaya çarptığı gün öldüğü düşüncesinde.

66 milyon yıl öncesinden ve çok iyi korunmuş...

Manchester Üniversitesinden Robert DePalma kazıları yürüten ekibin başında yer alıyor. DePalma, “Bölgede an be an nelerin yaşandığını bize gösteren detaylar bulunuyor. Bir film izliyor gibi aynen. Oradaki fosillere, kayaya bakıyorsunuz ve sizi o günlere geri götürüyor.” şeklinde konuştu.

Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nden Prof. Paul Barrett ise incelemiş olduğu dinozor bacağı fosiline dair, “Bacak sanki gerçekten hızlıca sökülmüş gibi. Bacağı incelediğimizde hastalığa dair bir kanıt göremedik, patolojik belirgin bir ısırık izi vs yok.” dedi.

Çapı 12 kilometre olan gök taşının, Meksika Körfezi’nde Yucatan Yarımadası’nın açıklarına düştüğü düşünülüyor. Tanis’e yaklaşık olarak 3 bin kilometre mesafede bulunan bölgenin, yarattığı etki ve gök taşının büyüklüğü düşünüldüğünde çok da uzak olmadığı görülüyor.

2019 senesinde basında ilk kez yer alan Tanis fosil bölgesine ilişkin şimdiye dek dergilerde yayımlanan birkaç makale var ve bilim insanlarınca yeni bulgulara ulaşılacağı düşünülüyor.

Bilim insanlarınca bulunan ve 66 milyon yıl öncesinden kaldığı düşünülen fosil...

Yorumlar (0)