ABD yılın tabancasını seçti: Türk...

Türkiye'nin yerli ve özgün tabancası SAR 9X, Amerika Birleşik Devletleri'nde "2020'nin En İyi Tabancası" oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2021, 11:47 19.01.2021, 10:28
ABD yılın tabancasını seçti: Türk...

SSB'nin (Savunma Sanayii Başkanlığı) başlattığı "Yerli Özgün Tabanca Projesi" çerçevesinde tamamı yerli imkânlarla Sarsılmaz tarafından tasarlanan ve geliştirilen, "Türkiye’nin yerli ve özgün tabancası" unvanını taşıyan SAR 9 serisinin son sürümlerinden SAR 9X, Amerika Birleşik Devletleri'nde "2020'nin En İyi Tabancası" olarak seçildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ateşli silahlara ilişkin yayın yapan On Target dergisi tarafından gerçekleştirilen 2020 Editörlerin Seçimi Ödülü'nde (Editors' Choice Award) tabanca konusunda uzman olan Amerikalı editörlerin çok büyük bölümü tercihini SAR 9X'den yana kullandı.

Editörlerin Seçimi Ödülü'nde, SAR 9X modeli dışında önde gelen küresel silah üreticilerinin amiral olarak gördükleri en iyi tabancaları da değerlendirmeye konuldu. Değerlendirme yapılırken, Amerikan silah dünyasının önemli isimleri, silahları bir dizi teste tabii tuttu. Uygulama ve dayanıklılık testleri tamamlandıktan sonra editörler kararlarını açıkladı.

En iyi tabanca Sarsılmaz SAR 9X

Yapılan oylama sonucu, SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) tarafından başlatılan "Yerli Özgün Tabanca Projesi" çerçevesinde tamamı millî ve yerli imkânlarla Sarsılmaz tarafından üretilen ve tüm tasarımı da Sarsılmaz'a ait olan SAR 9 serisinin son sürümü SAR 9X zirveye oturdu.

2020 Editörlerin Seçimi Ödülü oylamasında SAR 9X'e oy verenler arasında, Guns dergisi editörü ve ünlü silah eğitmeni Massad Ayoob, Guns & Ammo'dan Chris Mudgett, Gun Digest'den Mike Dickerson ve Tactical Life'tan Dave Bahde gibi çok sayıda uzman yer aldı.

En iyi tabanca Sarsılmaz SAR 9X

Sarsılmaz SAR 9X hakkında bilgi

Birinciliği elde eden SAR 9X, Türkiye'nin önemli birlikleri tarafından da kullanılıyor. Düşük atış aksı sebebiyle şahlanma kontrolü hayli kolay olan SAR 9X, peş peşe atışlarda çok daha iyi grupman sağlanması imkânı veriyor.

SAR 9X kabza yan kapakları ve arka sırtlıkları 3 farklı ebatta değiştirilebiliyor ve bu şekilde silahın kullanıcısına ergonomi sağlıyor. 
Kapak üzerinde bulunan soğutma kanalları nedeniyle seri atışlarda SAR 9X'in namlusu hızlı soğuyor ve bu şekilde çok daha iyi grupman olanağı veriyor.

SAR 9X'te tetik emniyeti özelliği sayesinde tetik çekilmediği sürece iğne bloke ediliyor ve silahın kazara ateş alması engelleniyor.

SAR 9X'te yer alan kırmızı nokta tetik göstergesi, mekanizmanın kurulu olup olmadığını da göstererek yine olası kazaların önüne geçiliyor.

En iyi tabanca Sarsılmaz SAR 9X

Yorumlar (0)