ABD ordusu arttırılmış gerçekliği çok farklı bir alanda deniyor!

Amerika Birleşik Devletleri ordusu, patlayıcı arayan köpeklerde VR teknolojisini denemeye başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.10.2020, 01:14
ABD ordusu arttırılmış gerçekliği çok farklı bir alanda deniyor!

Gerçek dünyanın içinde olanların, bilgisayarların üretmiş olduğu, ses görüntü GPS verisi ve grafik ile zenginleştirilmesinden ortaya çıkan canlı veya dolaylı fiziksel görünüm olarak bilinen artırılmış gerçeklik teknolojisi, son senelerde birçok ülkenin yöneldiği bir alan oldu.

Amerika Birleşik Devletleri ordusu tarafından da muharebe alanlarında görev yapan köpekler için arttırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı gözlükler denenmeye başladı

Uzaktan köpekleri yönlendiriyorlar

ABD’li bir şirketin ürettiği gözlükler, patlayıcı bulmak veya olası diğer tehlikeleri tespit etmek amacıyla eğitilen köpeklerin uzaktan yönlendirilmesini sağlıyor.

Bu amaç üzerine eğitim verilen köpekler lazer kalemleri veya el işaretleriyle yönlendiriliyor. Bu teknolojiyle köpekler, gözlüklerinin işaretlerine yansıtılmış olan işaretleri takip ediyor.

Köpeğin görüşünden canlı izleme yapılabiliyor

Bu teknolojiyle köpeği yönlendiren kişi bir video bağlantısı yöntemiyle köpeğin görmüş olduklarını görebiliyor. Proje ABD Ordu Araştırma Laboratuvarı tarafından yönetiliyor.

Command Sight firmasının kurucusu olan Dr. AJ Peper, henüz araştırma aşamasında olan projeye ilişkin ilk sonuçların, “aşırı düzeyde umut verici” olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)