ABD medyası Türk SİHA'larını özetledi

Amerikan medyası, Türk SİHA'larının gücünü özetlerken, Erdoğan'ın sıkça yaptığı "kötü komşu ev sahibi yaptırır" vurgusuna benzer bir ifade kullanarak, İsrail'in Türkiye'ye Heron satmadığını hatırlattı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.12.2020, 09:27 01.12.2020, 16:50
ABD medyası Türk SİHA'larını özetledi

Türkiye'nin para vererek bile alamadığı İsrail Heron'larından sonra kendi insansız hava araçlarını (İHA) ve silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üretip sektörde İsrail'in en güçlü rakibi olması, Amerikan Washington Post tarafından vurgulandı.

Türk savunma sanayisinin bu alanda yıllardır hız kesmeden yükselen ve güçlenen başarısı, uluslararası basınında sıkça yer alıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ile başlatılan silahlı ve silahsız insansız hava araçları (İHA ve SİHA) envanterine mercek tutan Washington Post, Türkiye’nin sınır ötesi askerî harekatlarının, yerli silahlı insansız hava araçlarıyla güçlendiği analizini yaptı.

Her savaşta tartışmasız başarı

Washington Post'un haberinde, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan askerî harekatlarını yürütürken, yerli insansız hava araçlarıyla büyük üstünlük sağladığı belirtildi.

Askeri yetkililerin analizlerinin de yer bulduğu Washington Post'un haberinde, SİHA'ların etkilerinin önemli olduğunu, özellikle son dönemlerde Libya'daki iç savaşı Türkiye destekli meşru hükümet lehine çevirmede kilit rol oynadığını ve Türkiye'nin müttefiki olan Azerbaycan'ın da Karabağ'da zafer elde etmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

İsrail'in artık en büyük rakibi

Washington Post, Türkiye'nin SİHA üretiminden önce İsrail'den Heron satın almak istediğini fakat İsrail'in Türkiye'ye SİHA satmadığını hatırlatarak; Türk SİHA'larının Türkiye'de kendi kendine yeterliliğin ve Türk teknolojik yenilikçiliğinin sembolü durumuna geldiğini, ulusal güveni de artırdığını belirtti.

Washington Post, Türkiye'nin drone teknolojisinin güçlenmesi ve insansız hava araçları endüstrisinin hızlı büyümesinin, Türkiye'nin İsrail ve Çin gibi İHA (insansız hava aracı) üreticileri için çok büyük rakip durumuna getirdiğini kaydetti.

Yorumlar (0)