ABD, İran'ın astronot planına karşı!

İran İletişim ve Teknoloji Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, "Başka ülkelerin de desteğiyle uzaya mutlaka İranlı astronot göndereceğiz" dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.10.2019, 18:45
ABD, İran'ın astronot planına karşı!

Muhammed Cevad Azeri Cehromi, Dünya Uzay Haftası kapsamında bakanlıkta yapılan etkinlikte, ülkesinin uzay alanındaki çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Cehromi,başka ülkelerin de desteğiyle uzaya İranlı astronot göndereceklerini bildirdi.

Cehromi: "Mutlaka göndereceğiz"

İran'ın uzay endüstrisi alanındaki çalışmalarının ABD'yi kızdırdığını ve bu sebeple bir gecede İran'ın 3 uzay kurumunu yaptırım kapsamına aldığını kaydeden Cehromi, "Başka ülkelerin de desteğiyle uzaya mutlaka İranlı astronot göndereceğiz. Bu gelişmeden hoşlanmayacak olanlar bilmelidir ki bir metre uzaklıktan görüntü alabilecek uyduyu da 2021 yılına kadar yörüngeye yerleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD ve Avrupa uyarmıştı.

ABD, daha önce İran’a uzaya uydu fırlatmaması gerektiğini bildirmişti.

Avrupa'dan da sert uyarılar alan İran'ın bu füze denemelerinin, uzay programı maksatlı değil balistik füze denemeleri olduğu iddia ediliyor.

Bu testleri yaparak, Birleşmiş Milletler önergelerini de ihlal ettiği iddia edilen İran ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda, bu testlerin uzay çalışmaları ve teknoloji konusunda ilerleme sağlamak için yapıldığı görüşünü dillendiriyor.

İran’ın son uzaya uydu fırlatma girişimi ocak ayında da başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Yorumlar (0)