ABD'den SAR 9'a bir büyük ödül daha!

Sar 9: Altın, Sig Sauer: Gümüş, Glock: Bronz!.. Türk tabancası SAR 9'un yeni versiyonları ABD'den ikinci kez birincilik aldı. SAR 9'u, Sig Sauer (gümüş madalya) ve Glock (bronz madalya) takip etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.02.2021, 11:35 15.02.2021, 09:16
ABD'den SAR 9'a bir büyük ödül daha!

Cesur Türk güvenlik güçleri ve kahraman Türk askerlerinin ihtiyaçları esas alınarak Sarsılmaz tarafından geliştirilen SAR 9 tabancasının son versiyonları, Amerika'dan bir ödül daha aldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü silah dergisinin "tabanca" kategorisinde yarışan SAR 9'a "Okurların Seçimi Altın Ödülü" verildi.

Altın madalyayı kazanan SAR 9'u, Sig Sauer (gümüş madalya) ve Glock (bronz madalya) izledi.

Ocak ayında da ödül almıştı

SAR 9'un yeni versiyonu SAR 9X, ocak ayı içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok okunan ateşli silah dergisinin tertiplediği "Editörlerin Seçimi Ödülü" töreninde "2020 Yılının En İyi Tabancası" ödülüne layık görülmüştü.

Sektörde dünyaca ünlü isimlerin oluşturduğu jüri, SAR 9'u ağır testlere tabi tutmuş, "50 bin atım testi" başta olmak üzere SAR 9 tüm testlerden kusursuz çıkmıştı.

Editörler SAR 9'u "dayanıklı, hafif, hedefte toplama kabiliyeti yüksek, ergonomik, seri ve çok başarılı" olarak nitelendirmişti.

SAR 9, en ağır iklim koşullarında bile kusursuz başarı göstermesiyle öne çıkıyor.

Yorumlar (0)