AB Komisyonu’ndan şarj aletlerini tek tipleştirme operasyonu

Avrupa Birliği ülkelerinde satışı yapılan elektronik cihazların tek tip şarj olması için Avrupa Birliği Komisyonu’nun yasal çalışmalar yaptığı öğrenildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2021, 17:59
AB Komisyonu’ndan şarj aletlerini tek tipleştirme operasyonu

Alınan bilgiye göre; Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa Birliği ülkelerinde satılmakta olan tablet, kamera, akılı telefon, kulaklık gibi elektronik cihazların tek tip şarj kullanabilmesi için gerekli çalışmaları tamamladı ve şarjları standartlaştırmak için bir yasa teklifini sundu. Teklifin onaylanması halinde, Avrupa Birliği’ne dahil ülkelerde satışı yapılan elektronik cihazların USB-C tipindeki şarj girişinden olması istenecek.

Her modele aynı şarj

Oyun konsolu, taşınabilir hoparlör, dijital kamera, akıllı telefon, kulaklık gibi cihazların kapsaması planlanıyor ve yeni piyasaya sürülen cihazlarda da şarj aletleri bağımsız olarak ayrıca satışa sunulması için çalışmalar yapılıyor.

Tüketicilerin farklı modellerde birçok şarj cihazı taşımamaları için yapılacak düzenleme ile farklı modeldeki elektronik ürünlerin hepsinde aynı şarj cihazının kullanılabilmesine olanak sağlayacak.

Bu düzenleme önerisinin geçerlilik kazanması için Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi tarafından onay alınması gerekiyor.

Yorumlar (0)