80 metrelik dev drone internet hizmeti sunacak

Uzaydan internet bağlantısı için dev şirketlerin yarışı sürüyor…Bu yarışın içerisinde yer alan Japon şirketi HAPSMobile, 80 metrelik dev drone’u, stratosferden internet hizmeti sağlamak için başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.10.2020, 18:41 11.10.2020, 12:30 Hanife
80 metrelik dev drone internet hizmeti sunacak

Son yıllarda uzaydan internet bağlantısı sağlamak için SpaceX ve Amazon gibi şirketler büyük çaba sar ediyor.

SpaceX, uzay interneti çalışmalarını uzaya fırlattığı 800'ü aşkın Starlink uydusuyla zaten testlerini sürdürüyor. Buna ek olarak Japonya merkezli HAPSMobile’da  çalışma yürütüyor. Ancak bugün stratosferde başarılı bir test aşaması gerçekleştiren Japon şirketin kullandığı teknoloji diğerlerinden biraz farklı.



Google'ın teknolojisini kullanıyor

HAPSMobile, Google'ın yakın zamanda Kenya üzerinden 35 balonla internet erişim hizmeti sunan Loon mobil ağ teknolojisini kullandı.



80 metre genişliğindeki dev drone, New Mexico üzerinde 19 kilometre yükselerek 20 saat boyunca uçarak internet hizmeti sağladı. Ekipler, test sırasında drone internetini kullanarak video görüşmesi yapmayı başardı.

Aylarca uçabiliyor

Tek seferde aylarca havada kalabilen Sunglider isimli dev drone, sahip olduğu 10 elektrikli motor sayesinde ileri ve yukarı hareket edebiliyor.



Başarılı testin ardında  açıklama yapan Japon şirket, gelecekte bu drone'lar ile havadan kalıcı bir şekilde internet hizmeti sağlamayı planlıyor.
 

Yorumlar (0)