740 bin liraya yüzünüzün robotlarda kullanılmasına izin verir misiniz?

Yüzünüzün 128 bin dolar bedelle bir robotta kullanılması için izin verir misiniz? Adı açıklanmayan bir firma, robotları için kullanılacak yüz için bir aday arayışına girdi. Şirket yüzünü robotlarda kullanıcağı kişiye 128 bin dolar para ödeyecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 17:00
740 bin liraya yüzünüzün robotlarda kullanılmasına izin verir misiniz?

Adı açıklanmayan bir şirket, yüzünü geliştirmekte olduğu robotlarda kullanmak üzere bir kişiye 128 bin dolar yani yaklaşık 740 bin lira ödeme yapacak. Şirketin, söz konusu adayın yüzünü, yaşlı kişiler için “sanal arkadaşlık” hizmeti verecek insansı robotlar için kullanacağı ifade edildi. Bu sebeple şirketin aday kriterleri arasında “kibar ve arkadaş canlısı” bir yüz profiline sahip olmak var.

Şirket mevcut proje için 5 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Geliştirmelerini sürdürürken, önümüzdeki sene “dünya genelinde robotların potansiyel olarak kullanılabilecek binlerce versiyonunu” üretmek amacıyla üretim yapması bekleniyor.

Robot projesi için henüz verilen ilanda başka bir detay bulunmuyor. Zaten mevcut ilan da bir aracı şirket üzerinden sağlandı. Başvuran kişiler, tasarımcı veya şirketin adını bilemiyor. Projenin geliştirme aşamasında yardımcı Londra merkezli bir mühendislik firması olan Geomiq, adaylara proje bir sonraki aşamaya geçtiğinde daha detaylı bilgi sağlanacağını ifade ediyor.

Projenin geliştirilmesinde yardımcı olan Geomiq adlı şirket, bir blogta yayınladığı yazısında, “Projenin detayları tasarımcı ve yatırımcılarıyla yaptığımız gizlilik sözleşmesi nedeniyle sınırlı. Şirket, anonimlik ihtiyacının projenin “gizli” niteliğinden kaynaklandığını, bununla birlikte robotun yakında halka açık bir şekilde hazır olacağına inandığını” dedi.

İsmi belli olmayan şirketin sosyal medya ağları üzerindeki ilanına dair insanlar konuşmayı sürdürüyor. Konuşmalar telif hakkının tedirginliği üzerine odaklanıyor. Projenin detayları açıklanmadığı için insanlar Generative Adversarial Network (GAN) teknolojisinin kullanılıp kullanılmadığı konusunda şüphe duyuyorlar. GAN teknolojisi mevcut olarak geliştirme aşamasında olmasına karşın gerçekçi sahte yüzler oluşturmak için işe yarar bir konumda bulunuyor.

Yorumlar (14)
BÜNYAMİN 4 yıl önce
nasıl yapmam gerekiyor
Rukiye 4 yıl önce
Ben istiyorum
Erhan Bozkurt 4 yıl önce
Ben yüzümun kullanılmasını istiyorum
Bekir 4 yıl önce
Yüzümü robota vermek istiyorum
İsmail 4 yıl önce
Nasıl başvuru yapacağız
İsmail 4 yıl önce
Nasıl başvuru yapacağız yüz başvuru su
Murat ardici 4 yıl önce
Ben de yüz herkes istiyorum
Burak 4 yıl önce
Bende yüzümün robotlarda kunılmasına izin veriyorum
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın