6 ay sonra Dünya'ya dönüş

ISS'den (Uluslararası Uzay İstasyonu) ayrılan NASA'nın 'Crew-4' astronotları Florida dolaylarında okyanusa başarılı bir şekilde iniş yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2022, 01:27 17.10.2022, 08:29
6 ay sonra Dünya'ya dönüş

Uzayda geçirdikleri altı aylık görevinden akabinde SpaceX'in 'Dragon' adlı uzay aracıyla ISS'den ayrılan NASA mürettebatı, başarıyla sonuçlanan dönüş operasyonuyla Florida açıklarına paraşüt yardımıyla indi.

Dönüş operasyonu, Texas eyaletine bağlı Houston şehrindeki uzay merkezi Johnson Space Center'dan kesintisiz olarak izlenirken, Dragon mekiği, atmosfere giriş yaptıktan yaklaşık beş dakika sonra paraşütlerini açtı ve dört dakika sonunda, Florida yerel saatiyle 16.55 sularında iniş yaptı.

Mürettebatta dört astronot bulunuyor

Jessica Watkins, Kjell Lindgren ve Bob Hines'ın yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı astronotlarından Samantha Cristoforetti'nin oluşturduğu mürettebat, yörüngedeki araştırma laboratuvarında altı aylık bir konaklama için geçtiğimiz nisan ayında SpaceX tarafından ISS'ye taşınmıştı.

Elon Musk'ın firması SpaceX, geçtiğimiz hafta ISS'ye dört astronot daha göndererek 'Crew-5' görevini gerçekleştirmişti.

SpaceX, Mayıs 2020 tarihindeki ilk mürettebatlı uçuştan beri, altı NASA görevi ve iki özel uçuşuyla toplamda 30 kişiyi yörüngeye ulaştırmıştı.

Yorumlar (0)