4 kentin koronavirüs testleri burada analiz ediliyor!

Malatya'da bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Malatya'nın yanında Adıyaman, Elazığ ve Tunceli'den gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri analiz ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.03.2020, 12:22
4 kentin koronavirüs testleri burada analiz ediliyor!

Türkiye'de etkisini gösteren yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler dâhilinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen bölge hastanelerinde koronavirüs testleri analiz ediliyor. 

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Tıbbi Mikro Biyoloji Anabilim Dalı Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda da 4 kentten gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri analiz ediliyor. 20 Mart gününden itibaren uygulanan testler 3 saatte sonuç veriyor.

Laboratuvar, günde 1500 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapabilme kapasitesine sahip.  Malatya'nın yanında Adıyaman, Elazığ ve Tunceli'ye de hizmet veren laboratuvarda görevliler, koruyucu kıyafetler ile çalışıyor. Burada analiz edilen testlerin sonuçları, ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğüne, ardından Sağlık Bakanlığına iletiliyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi Tıbbi Mikro Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Otlu, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'de ilk çıktığı andan itibaren gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, "Geçen hafta Perşembe gününden itibaren Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği tanı kitleriyle hastalığın tanısı için çalışmaktayız. Günlük 1500 örnek çalışabilecek kapasiteye sahibiz." ifadelerini kullandı. 

Turgut Özal Tıp Merkezi Tıbbi Mikro Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yakupoğulları, ciddi bir salgın ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çekerek, "Biz laboratuvarda günün 20 saatinden daha uzun bir süre aktif olarak çalışıyoruz. Laboratuvarımız 24 saat açık. Gelen örnekleri 3 saat içerisinde sonuçlandırıp ilgili doktora ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgisini veriyoruz." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)