354 internet sitesi kapattırıldı!

İçlerinde PKK/KCK/YGP/YPS propagandası yaptıkları tespit edilenlerin de olduğu 354 internet sitesi kapatıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2020, 11:07
354 internet sitesi kapattırıldı!

Aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Kanada'dan bölücü terör örgütü PKK/KCK/YPG/PYD/JPG/YPS propagandaları yapılanların da bulunduğu 354 internet sitesinin erişime kapatılması sağlandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan bilgilendirmeye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden işlenen suçların tespit edilmesi, takip altına alınması ve bu suçların engellenmesine yönelik son 30 gündür titiz bir çalışma yürüttü.

Çalışma çerçevesinde 286 internet sitesinin, herhangi bir özel ağ kullanmadan, tüm kullanıcıların kolaylıkla erişebileceği biçimde yasadışı oynattığı ya da müstehcenlik içeren yayın yaptığı belirlendi.

Ayrıca ekipler, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Kanada kaynaklı 68 internet sitesinin de PKK/KCK/YPG/PYD/JPG/YPS propagandası yaptığını tespit etti.

286'sı müstehcen ve yasadışı , 68'i bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarının propagandası içerikli olmak üzere toplam 354 internet sitesi, 5651 sayılı Kanun uyarınca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bildirilerek, erişimin engellenmesi kararı alındı ve web sayfaları erişime kapatıldı.

5651 sayılı Kanun; İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında hükümleri içeriyor.

Yorumlar (0)