26 yıl sonra ilk kez... Microsoft'tan 'Internet Explorer' açıklaması

Yeni jenerasyon Windows olarak karşımıza çıkan ve tasarımıyla büyük beğeni toplayan Windows 11 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni işletim sistemi, Internet Explorer için emeklilik anlamına geliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.06.2021, 01:20
26 yıl sonra ilk kez... Microsoft'tan 'Internet Explorer' açıklaması

Microsoft 'geleceğin işletim sistemi' olarak adlandırdığı yeni işletim sistemi Windows 11'i lanse etti.

Firmanın ürün yöneticisi Panos Panay'ın tanıttığı Windows 11 ile işletim sistemine çok sayıda yeni özellik geleceği açıklanmıştı.

Önümüzdeki hafta itibarıyla geliştiriciler için kullanıma açılacak olan Windows 11 ile birlikte dünyayı internete eriştiren emektar Internet Explorer için de emeklilik sürecine girilmiş olacak.

Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Windows 11, Internet Explorer ön yüklü olarak gelmeyen son 20 yıldaki ilk Windows olacak.

ABD'li yazılım devi Microsoft, ilk olarak 1995 senesinde piyasaya sürdüğü internet tarayıcısı Internet Explorer’ı büyük oranda kullanımdan kaldırmayı planladığını geçtiğimiz yıl mayıs ayında açıklamıştı.

Diğer tarayıcılarla yarışamadı

Uzun bir dönem boyunca en popüler tarayıcı olarak geniş kitlelerce kullanılan Internet Explorer, Apple'ın Safari ve Google’ın Chrome tarayıcılarının her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmasıyla birlikte gittikçe daha az kullanılmaya başlamıştı.

Şirket, Windows 11 ile birlikte Microsoft Edge üzerinde yoğunlaşacak. 

Chromium tabanlı Microsoft Edge, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti.

Yorumlar (0)