2021'de savunmada bunlar olacak!

2020 Değerlendirme Toplantısı ve 2021 Hedefler Toplantısı'nda gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, çok önemli açıklamalarda bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.01.2021, 12:29 12.01.2021, 09:27
2021'de savunmada bunlar olacak!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB) başında bulunan İsmail Demir, 2021 yılı içinde Akıncı TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ilk teslimatlarının yapılacağını, Aksungur SİHA'nın (Silahlı İnsansız Hava Aracı) seri üretiminin devam edeceğini ve Atak Faz-2 helikopterinde ise ilk teslimatların başlayacağını bildirdi.

SSB Başkanı İsmail Demir ayrıca 2021 yılında Hisar-A+ hava savunma sisteminin envantere girmeyi sürdüreceğini, Hisar-O+ hava savunma sisteminin testlerinin tamamlanacağını ve sistemin envantere girmeye hazır duruma geleceğini açıkladı.

Savunma Sanayi Başkanı Demir, ilk millî gemi savar füzesi Atmaca'nın, millî ve yerli torpido Akya'nın ve tanksavar silahı Karaok'un 2021 yılı içinde ilk teslimatlarının yapılacağını bildirdi.

İsmail Demir, çok maksatlı amfibi hücum gemisi Anadolu'nun, eğitim gemisi Ufuk'un 2021 yılı içinde teslim edileceğini, İ sınıfı fırkateyn İstanbul'un da suya indirileceğini kaydetti.

SSB Başkanı, ALTAY tankı için yaratılan BATU tank motorunun ilk prototipinin ve ayrıca yeni nesil hafif zırhlı araçlar için üretilen UTKU motor ve transmisyonunun ilk prototipinin de 2021 yılı içinde çalıştırılacağını ifade etti.

Savunma Sanayi Başkanlığı olarak savunma sanayi alanında 30'dan fazla üniversiteyle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten İsmail Demir, Türk Savunma Sanayi'nin her bir neferinin aziz Türk milletinin verdiği desteğe ve ettiği dualara layık olmak için gece gündüz demeden çalışması gerektiğini; mazeret değil, çözüm üretmek ve ürettirmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)