2020 teknolojileri çok keskin gelecek!

2020’de alışılmamış trendler oluşturulacak. Nasıl ki teknoloji hızla gelişebiliyorsa, aynı hızla insanların yaşamlarını değiştirebiliyor. 2019’un son gününde bile insanlar için çok uzak görünen yeni akımlar 2020’de vuku bulacak. Peki, en çok hangi gelişme hayatımızı değiştirecek?

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.12.2019, 14:54
2020 teknolojileri çok keskin gelecek!

Teknolojide keskin dönüşümlerle pazarlama stratejileri de değişecek. Dijitalleşmeyle birlikte yeni rekabet ortamları doğacak. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının teknoloji kanadı daha da yoğunlaşacak.

Peki, 2020’de ne tür gelişmeler yaşanacak. 2020’nin teknolojik gelişmelerini sizler için derledik:

Dijitalleşmeden kazanılan gelirler pastanın büyük dilimini alacak!

Telekomünikasyon şirketlerinin teknolojik altyapı ağını daha da güçlendirmesiyle “dijital gelirler” daha fazla önem kazanacak. Dijital ödemeli TV hizmetleri, Şeylerin İnterneti “Nesnelerin interneti-IoT”, fintech ve yeni akım reklam modelleri karşımıza çıkacak. Bu yenilikler hayatın içinde o kadar işlenecek ki, fark etmeden bu dönüşümün parçası olunacak.

Gelişmekte olan ülkelere akıllı telefon pompalanacak!

Apple, Samsung gibi teknoloji devlerinin arkasından gelen Xioami, Huawei, Oppo gibi orta segment markalar gelişmekte olan ülkelere, devlerin teknolojilerine müadil özellikli cihazlar pompalayacak. 2020 yılı akıllı telefonların marka liginde 2. Lig’inde olan markaların zamanı olacak. Gelişmekte olan ülkelerin başını ise Meksika, Hindistan, Pakistan, Afrika gibi ülkeler çekecek. Huawei; Apple ve Samsung’un ligine yükselecek ve bu durum ABD ile Çin arasındaki ticari savaşı daha da kızıştıracak.

Artırılmış gerçeklik her yerde olacak!

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, hologram gibi teknolojiler; 5G altyapısının da gelişimiyle daha da geniş kitlelere erişecek. Bu teknolojilerin kullanıldığı ürünler seri üretime geçecek ve dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılacak. Böyle alıştığımız ara yüzlerde tamamen yeni bir akım başlayacak ve bunun öncüleri Apple ve Google olacak.

Kamu kuruluşlarında, evde ve iş yerinde bugün fütüristik olarak yankı yaratan çeşitler; hayatımıza fark ettirmeden ve hızlı bir şekilde giriş yapacak. Cebimizde taşıdığımız dünya, bu teknolojilerle artık gözümüzle baktığımız her yerde olacak.

Ağ teknolojilerine ilişkin şirket ve meslekler devleşecek!

Bulut teknolojileri, 5G’nin de gelmesiyle makro düzeyde karar mekanizmalarında daha yoğun şekilde kullanılacak. Ağ operatörleri rekabet piyasalarının en büyük odağı olacak.
AWS (Amazon Web Services) ve Microsoft tabanlı bulut ağlara rağbet daha da artacak.

5G teknolojisi yayılmaya başlıyor


5G ile kıtalar arası ameliyat gerçekleştirildi

5G teknolojisi aktifleşeceği bölgelerde büyük değişimler meydana gelecek. Avrupa Birliği 5G Aksiyon planını 2025 yılına hazırlamaya başladı bile… 2025 itibariyle tüm demiryolları ve anayolları kapsamına alacak.

5G teknolojisiyle veri aktarımında tepki süresi minimize edilecek, gecikme süresi önceki teknolojiye göre yüzlerce kat azalacak. Bu teknoloji özelliği bilgisayar biliminde “Network Slicing” olarak adlandırılıyor. Tepki süresinin azalmasıyla kullanıcı deneyiminde çağ atlanacak. İki kıta arasında ameliyat dahi yapılabilecek.

Dünya otonomlaşıyor

Yapay zekâ algoritmaları sayesinde kendi kendine hareket edebilen araçları yollarda görmeye başlayacağız. Boston Dynamics müadili birçok firmanın dünya genelinde türeyeceği de tahmin ediliyor.

Kripto para entegrasyonu güçlenecek

 Kripto para entegrasyonu daha da artacak, dijitalleşme ilerledikçe tüketiciler geleneksel bankacılık yöntemlerinden uzaklaşacak, her yerden erişebilecekleri kripto paralara yoğunlaşacaklar.

Sosyal medya platformları değişiyor

2020’de yeni sosyal medya platformları oluşacak. Facebook, Instagram gibi sosyal medya devlerine rakipler eklenecek. Kişisel veri ihlâli gibi skandallarla adı kötüye çıkan Facebook’a artık güvenilmiyor. TikTok gibi uygulamalar şimdiden Instagram ve Facebook’a rakip olmuş durumda. 2020’de sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın popülerliğinin düşeceği, yerine yeni platformların geleceği öngörülüyor. Wikipedia, “WT:Social” ile şimdiden bu hamleyi yaptı bile.

Habernediyor.com

Yorumlar (0)