2020 sonunda 1 milyar kişi 5G alanında olacak

Ericsson'un hazırlamış olduğu araştırma raporuna göre 2020 yılının sonunda 1 milyar kişinin dünyada 5G bağlantı alanına gireceği görüşü paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.12.2020, 19:47
2020 sonunda 1 milyar kişi 5G alanında olacak

Yavaş yavaş hayatımıza giren ev kullanıcılara gecikme olmadan yüksek hızlı internet sunma vaadi olan 5G teknolojisi halihazırda birçok ülkede test ediliyor.

Ericsson tarafından hazırlanan son araştırma raporunda teknolojinin gelecekte nasıl büyük bir potansiyel barındıracağı gözler önüne seriliyor.

Ericsson Mobilite Raporu'nun son sayında bulunan tahmin, 5G teknolojisinin bütün mobil bağlantı türleri arasında en fazla artış gösteren teknoloji olduğunu gösteriyor.

2020 yılının sonunda 1 milyar kullanıcı kapsama alanına girecek

Hazırlanan raporda 2020 yılı bitiminde 1 milyarı aşan kişinin yani yaklaşık olarak dünyadaki nüfusun yüzde 15'inin 5G teknolojisinde kapsama alanında olacağı paylaşılıyor. 2026 yılına gelindiğinde ise dünya nüfusunun yüzde 60'lık kısmının 5G kapsama alanında olması ve 5G'de abone sayısının 3,5 milyara ulaşması planlanıyor.

5G'de Çin başı çekiyor

Dünya genelindeki servis sağlayacılar 5G ağlarını kurmayı sürdürürken, küresel 5G abone sayısındaki tahmin ise 220 milyona çıktı. Bu artıştan büyük ölçüde ise Çin'deki hızlı alımlar etkileniyor.

Çin'in 5G abone sayısı mevcuttaki sayının yüzde 11'ine ulaşmış vaziyette. Bu, ülkenin 5G'ye stratejik olarak odaklanması ve servis sağlayıcılar arasında bulunan yoğun rekabetin, uygun fiyatlı olan 5G'yi destekleyen telefonların sayısının artmasıyla meydana geldiği ifade ediliyor.

Avrupa 5G konusunda Asya'ya göre geride kaldı

Avrupa'da 5G abonelik sayısının sene sonunda toplam daki abone sayısının yüzde 1'lik kısmını oluşturacağı düşünülüyor. 2020 senesinde kimi ülkeler, 5G'nin kullanıma açılması için gerekli olan radyo spektrumu ihalelerini erteleme kararı aldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)