200 MP kamera ilk hangi telefonda olacak? Teknoloji devleri yarışıyor

Telefonlarda kullanılan kameraların kalitesi özellikle son birkaç yılda oldukça artmış durumda. Şu anda piyasadaki telefonlarda yer alan en yüksek çözünürlüklü kamera 108 megapiksel iken pek çok teknoloji devi bu çözünürlüğü 200 megapiksele çıkarmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu konuda özellikle Samsung ve Motorola kıyasıya bir rekabet içinde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.05.2022, 15:52
200 MP kamera ilk hangi telefonda olacak? Teknoloji devleri yarışıyor

Mobil cihazlarda kamera yarışı devam ediyor. Son yıllarda cep telefonlarının kameraları o kadar yüksek çözünürlüklere çıktı ki bu konuda normal kameralarla boy ölçüşebilecek bir teknolojiye kavuşmuş durumda. Bir süredir kullanılan en yüksek çözünürlük olan 108 megapikselli telefonlar yerine yakın bir zamanda 200 megapikselli telefonlar piyasaya sürülebilir. Bu anlamda çalışmalarına devam eden Samsung S23 serisi telefonlarında 200 MP sensör kullanmak için çalışmalarının sonuna geldi.

Yeni sensörler tamamlandı

Paylaşılan birçok rapora göre teknoloji devi Samsung’un 2023 yılında piyasaya süreceği telefonlarda 200 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera kullanması bekleniyor. Görünüşe göre Samsung bu beklentileri yerine getirecek zira 200 MP’lik sensörler tamamlanmış durumda. Daha önce 200 megapiksel olan ISOCELL HP1 üzerinde çalışan firma yeni bir sensörün yapımında daha sona gelmiş bulunmakta. ISOCELL HP3 olarak adlandırılan sensörlerin ilk olarak 2023 yılında piyasaya sürülecek telefonlarda kullanılması bekleniyor. Henüz ISOCELL HP3 hakkındaki detaylar net olarak bilinmiyor ancak önceki sensörlerin geliştirilmiş bir versiyonunun olması bekleniyor. Önceki model HP1 4K ve 8K video çözünürlüklerinin yanı sıra HDR ve süper odaklama özelliklerine sahipti.

Motorola’dan beklenmedik gelişme

Öte yandan bu günlerde Motorola da 200 megapiksellik bir telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Lenovo bünyesinde bulunan Motorola 10 Mayıs 2022 tarihinde bir lansman etkinliği gerçekleştireceğini açıkladı. Şirket bu tarihte gerçekleştireceği lansmanda Fontier kod adı ile tanıtılan Edge 30 Ultra akıllı telefonunu da görücüye çıkartabilir. Motorola’nın bu cihazı ile ilgili bazı detaylar da gün yüzüne çıkarılmış durumda. Motorola Edge 30 Ultra 6,67 inç OLED bir ekranla piyasaya sürülecek. 4500 mAh pil kapasitesine sahip olacak Edge 30 Ultra 256 GB kapasiteye kadar depolama alanına sahip olacak.

İki devin kıyasıya rekabeti

Bununlar birlikte 200 megapiksellik kameraya sahip telefonu ilk hangi markanın piyasaya süreceği merak ediliyor. Samsung daha önceki telefonlarında ekran ve kamera kalitesiyle birçok kez yeniliklere imza atsa da bir süredir telefon pazarından uzak kalan Motorola da bu anlamda beklenmedik bir adım atabilir.

Yorumlar (0)