2 milyon dolarlık Apple 1 satılıyor!

Apple’ın ilk Sony video modülatörlü ilk bilgisayarı açık artırmaya sunuldu. Şu an 1.75 milyon dolar teklif gelen bilgisayarın 2 milyon dolar bandında satışının tamamlanması bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 15:30 27.10.2019, 17:38
2 milyon dolarlık Apple 1 satılıyor!

Apple ülkemizin oldukça pahalı markalarından bir tanesi. Kullanıcıların bazıları ise bilgisayar ve telefon fiyatlarının pahalılığından şikayet ediyor. Tam da bu tartışmaların odağında eBay üzerinden başlatılan bir açık arttırma bu tartışmayı daha da alevlendirecek gibi duruyor. Zira söz konusu açık arttırmada konuşulan miktar 1,75 milyon dolara gelmiş vaziyette.

Ürün ilk nesil bir Apple 1. 1.75 milyon doların ardından tahminler bilgisayarın fiyatının 2 milyon dolara kadar yükseleceği yönünde. Bir önceki en pahalı bilgisayar satış rekoru yine Apple’da bulunuyordu. İlk nesil başka bir bilgisayarı 905 bin dolara satılmıştı.

Bir bilgisayarı antika olsa da fiyatını bu denli artıran detaylar neler olabilir? Konuşulan ve yapılan yorumlara göre bu bilgisayar ilk günden bu yana buna benzer bir satış için özel olarak korunmuş bir ürün. Apple’ın ilk nesil bilgisayarı satıcısı tarafından alındıktan sonra özel reçineler sayesinde ahşabını koruma altına alarak aradan on yıllar geçmesine rağmen sanki dün alınmış gibi durdurmayı başarılmış.

Öte yandan 1976 senesinde üretilmeye başlayan bilgisayar, Steve Jobs tarafından Sony TV-115 video modülatörü eklenerek çıkarılan ilk bilgisayar olarak da dikkat çekiyor.

Bilgisayar satın alındıktan sonra kullanılabilmesi söz konusu değil. Alıcısı bu bilgisayarı işlem yapmaktan ziyade sergilemek için alacak.

Yorumlar (0)