2 Kişilik Oyunlar

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.08.2020, 16:01
2 Kişilik Oyunlar

2 kişilik oyunlar, tek başına oyun oynamaktan keyif almayan ya da bir sevdikleri ile multiplayer oyunlar oynamak isteyenlerin tercihidir. Genel anlamda iki kişinin bir arada oynayabildiği ve bazı durumlarda ikiden fazla oyuncunun da bir araya gelebildiği bu oyun ortamları, çevrimiçi ya da çevrimdışı olarak oynanabilmektedir. Playstation iki kişilik oyunlar, bilgisayarda iki kişilik oyunlar, Xbox iki kişilik oyunlar, Android iki kişilik oyunlar, Apple iki kişilik oyunlar gibi pek çok oyun kategorisinin bulunduğu bu tür çok oyunculu oyun platformları, akla gelebilecek her türlü oyun konsolu, telefon, tablet ve bilgisayarda oynanabiliyorlar. Peki, en çok oynanan iki kişilik oyunlar hangileridir?

Telefonda 2 Kişilik Oyunlar

Android ve IOS olmak üzere iki farklı popüler işletim sisteminin yer aldığı telefon piyasası, telefonda 2 kişilik oyunlar ile bezelidir. Bu anlamda aynı telefon üzerinde oynanabilen oyunlar mevcut olduğu gibi wi-fi veya 4.5 internet bağlantılı iki kişilik oyunlar da mevcuttur. Akıllara gelen birkaç örnek ise şöyledir:

Bilgisayarda 2 Kişilik Oyunlar

Bilgisayarlar söz konusu olduğunda, aynı bilgisayar üzerinden çok fazla oyun da 2 kişilik oyunlar klasmanına girebilmektedir. Bu oyunlar arasında futbol oyunları, basketbol oyunları, tenis oyunları, dövüş oyunları, kış sporları ve daha pek çok oyun akıllara gelebilmektedir. Bunlardan bir kaçına örnek vermek gerekir ise:

  • Pes Serisi
  • Fifa Serisi
  • NBA Serisi
  • Street Fighter Serisi
  • Mortal Kombat Serisi

Gibi pek çok oyun, bu statüde değerlendirilebilecek oyunlar arasındadır.

Play Station 2 Kişilik Oyunlar

Play Station, Sony tarafından yıllar önce piyasaya sürülmüş ve on yıllardır hayatımızda bulunan en etkin oyun konsoludur. Pek çok evde PS 1, PS2, PS3, PS4 gibi oyun konsolları bulunmaktadır. Bu anlamda rakipler türetilmeye çalışsa da pek rakip tanımayan Play Station çift kişilik oyunlar ile de karşımıza çıkmaktadır. Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi Pes, Fifa, NBA, Street Fighter, Mortal Kombat gibi oyun serilerini oynatabilen Play Station oyun konsolu, bu oyunlar dışında da pek çok oyunu iki kişilik oynatabilmektedir.

Yorumlar (1)