2 bin kişiye istihdam sağlayacak! Xiaomi'den Türkiye kararı

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi İstanbul’da 30 milyon dolarlık yatırımla fabrika açma kararı aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.02.2021, 00:39 05.02.2021, 18:37
2 bin kişiye istihdam sağlayacak! Xiaomi'den Türkiye kararı

Türkiye’ye yatırım yapmaya ilişkin karar alan akıllı telefon firmalarına dünyaca ünlü Çinli teknoloji firması Xiaomi de eklendi. Xiaomi dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olarak İstanbul Avcılar’da 30 milyon lira yatırımla yeni bir fabrika açma kararı aldı. Firma yakında Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacak.

2 bin kişiye istihdam

Xiaomi yaptığı bu yatırımla beyaz ve mavi yaka olmak üzere yaklaşık olarak 2 bin kişiye de ülkemizde istihdam sağlayacak.

Salcomp iş birliğiyle yaşama geçirilecek olan fabrika senelik, 5 milyon adetlik telefon üretim kapasitesini elinde bulunduracak.

“Türkiye’ye teşekkürler”

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, yaptığı açıklamada Xiaomi olarak 2019 senesinde ülkemizde başlayan bu yolculuğun kendilerini bu konuma getirmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İlk günden bu zamana dek bizleri kucaklayan Türkiye’de bizi öncü akıllı telefon markası yapan ve benimseyen Türk halkına teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Liu, Xiaomi olarak en mühim önceliklerinin bulundukları her alanda katma değer oluşturup o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek olduğunu söyleyerek, “Bundan dolayı Türkiye’nin üretim yapılacak dördüncü ülke olmasından ötürü memnunuz. Bizim için en değerli pazarlardan Türkiye’de yatırımlarımıza hız kesmeksizin devam edip çalışmalarımızı bir adım öteye taşımayı arzuluyoruz.

Yaklaşık olarak 14 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu olan fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacak olmaktan dolayı heyecan duyduğumuzu paylaşmak isterim.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)