1915 Çanakkale Köprüsü, 10 sayfalık özel tanıtımı ile dünya basınında 

Tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, dünya çapında oldukça ünlü olan bir inşaat dergisinde 10 sayfalık özel anlatımla tanıtıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.10.2021, 16:07
1915 Çanakkale Köprüsü, 10 sayfalık özel tanıtımı ile dünya basınında 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve yap-işlet-devret denilen model ile ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi’nin inşası hızla devam ediyor. Uluslararası alanda da takdir gören projenin büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Otoyol sathını oluşturacak 87 tabliyeden 81’inin montajı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yapımda kullanılan ileri teknolojiler ve teknik özellikler, geçtiğimiz günlerde yayınlanan uluslararası bir inşaat dergisinde manşetleri süsledi. 



Çanakkale Köprüsü için 10 sayfalık tanıtım yayınlandı 

Türk şirketlerinin manşetlerde sık sık yer aldığı derginin son sayısına 1915 Çanakkale Köprüsü damga vurdu. Dergi, 10 sayfasını köprüye ayırdı. Derginin deneyimli editörü Aileen Cho, Los Angeles’tan Çanakkale’ye gelerek birinci ağızlardan bilgi aldı ve proje sahasını ziyaret etti. Burada ayrıntılı haber hazırlayan Cho, 18 Mart 2022 tarihinde açılacak köprünün her özelliğine dergide yer verdi. 

Türkiye’nin batısında otoyol entegrasyonunu tamamlayacak ve İstanbul Boğazı geçişine yeni bir alternatif oluşturacak proje, dünyada inşaat sektörüne örnek olacak nitelikte özelliklere sahip.  

Yorumlar (0)