15 yaşında tasarladığı korsan yazılımla 400 bin dolar çaldı

Avustralya’da yaşayan Jacob Wayne John Keen’in, 15 yaşında tasarladığı korsan yazılım sayesinde bugüne kadar yaklaşık 400 bin dolarlık haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Keen’in işlediği suçlar, 9 sene sonra deşifre oldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.07.2022, 15:57
15 yaşında tasarladığı korsan yazılımla 400 bin dolar çaldı

Teknolojinin hızla gelişmesiyle yeni suç türleri de oluşmaya başladı. Bu duruma en dikkat çekici örneklerden biri ise Avustralya’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre çocukluk yaşlarından itibaren teknolojik cihazlara ve yazılım sektörüne ilgi duyan Jacob Wayne John Keen, 15 yaşında özel bir korsan yazılım tasarladı.  

15 bin kişiye satmayı başardı

Şu an 24 yaşında olan ve 2013 yılında bu yazılımı oluşturan Keen, bir anda akıl almaz seviyede servet sahibi oldu. Kurban olarak seçtiği kişilerin bilgisayarlarını uzaktan kontrol edebilen ‘RAT’ korsan yazılımını tasarlayan Keen, dolandırıcılık faaliyetlerini kısa sürede dünyanın farklı ülkelerine de yaydı. İnternet üzerinden toplam 15 bin kişiye bu yazılımı satmayı başaran zanlı, böylelikle kurbanlarını da ağına düşürmüş oldu. 

Kişisel verilere kolayca erişti

Tasarlanan yazılım, yüklendiği tablet ya da bilgisayara kısa sürede adapte oluyor ve mailden kişisel verilere kadar tüm dokümanlara ulaşabiliyordu. Bilgisayarın kamerasını da uzaktan kontrol etmeye imkan sağlayan korsan yazılım, kısa sürede binlerce kişiyi mağdur etti. Peş peşe suç duyurularının gelmesi üzerine harekete geçen Avustralya federal polisi, uzun soluklu bir çalışma başlattı. 

400 bin dolarlık vurgun

İstihbarat bilgileri ve araştırmalar sonucu konumu tespit edilen Keen, başarılı bir operasyonla yakalandı. Keen’in bilgisayarında yapılan çalışmalarda, yaklaşık 9 yıldır dolandırıcılık faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Genç şahsın bu zamana kadar 400 bin dolar haksız kazanç elde ettiği belirlendi. 

Yorumlar (0)