1000 dolarlık Pixel 4 bükülüyor!

Bir internet kanalının yaptığı inceleme videosu 1000 dolarlık fiyat etiketi ve özellikleriyle dikkat çeken Pixel 4 telefonunun metal çerçevesinin büküldüğünü ortaya çıkardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 07:32
1000 dolarlık Pixel 4 bükülüyor!

Hem özellikleriyle hem de internete düşen sızıntılarıyla gündem olan Pixel 4 cihazı şimdi de bükülme testi ile gündeme geldi. Bir Youtube kanalı olan JerryRigEverything tarafından yapılan bükülme testinden Pixel 4 geçemedi.

Pixel 4 bükülüyor!

Cihaz özellikleri dikkate alındığında kullanıcıların beğenisini kazanmıştı fakat bir Youtube kanalının yaptığı testten geçer not alamadı. Cihazın bükülme testi tamamlandığında çok büyük oranda hasar aldığı gözlemlendi.

Videoda cihazın bir dizi testten geçirildiği görülüyor. Cihaz esasen ekran çizilme testini 7. seviyeye kadar geçebiliyor. Fakat telefonun alüminyum çerçevesi sivri bir cisim yardımıyla direkt olarak soyulabiliyor.

Bükülme testi ise başladığında telefonunun anten kısmında birtakım çatlaklar oluşmaya başlıyor.

Testlerde uygulanan koşulları dikkate aldığımızda günlük hayatın karşılaşmalarıyla çok uymadığı bilinse de yine de bu tarz testler kullanıcıların akıllarında bir soru kalıp kalmaması açısından büyük bir önem taşıyor.

Pixel 4 bükülme testi ile metal çerçeve dikkat alındığında sınıfta kaldığı görülüyor. Özellikle üst segment bir fiyat olan 1000 dolarlık fiyatı düşünüldüğünde kullanıcılar açısından karar verme açısından büyük bir soru işareti oluşacağını söylemek yanlış olmaz.

Aslında firmaların son zamanlardaki akıllı telefon yarışında dikkat ettiği iki husus var. İnce ve çerçevesiz tasarım ve geliştirilmiş kamera özellikleri. İşte ince tasarımın bedeli ise çoğu zaman dayanıklı olmayan telefonlar olarak karşımıza çıkıyor.

Youtube kanalının yaptığı inceleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yorumlar (0)