habernediyor.com

Şoför, engelli çocuk ile annesini halk otobüsüne almadı

YAŞAM

Bursa’da engelli oğlu ile birlikte otobüse alınmayan anne, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Anne Burçin Asa Muslu, “Engelli kartımızı şoföre gösterdim. Kendimi ifade etmeme rağmen şoför, bebek arabasını kapatmamı söyledi. Kullandığımız bebek arabası değil, engelli bebek puseti. Bundan dolayı oldukça üzgünüz” açıklamasını yaptı. Engelli yolcuyu otobüse almayan otobüs şoförü, Burulaş tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

İznik'te yaşayan ve Bursa'da, Serebral Palsi (CP) hastası engelli çocuğunu haftanın 4 günü rehabilitasyon merkezine götüren Burçin Asa Muslu, otobüsün şoförü tarafından araca alınmadı.

Engelli çocuğu ve annesini otobüse almadı

Otobüse, engelli çocuğuyla birlikte binmek isteyince otobüs şoförü ise bebek arabasını kapatmasını söyledi ve tartışma çıktı. Şoför tarafından azarlandığını ifade eden iki çocuk annesi Burçin Asa Muslu, “Bebek arabasını kapatmamı söyledi. Arabamız bebek arabası değil, engelli bebek puseti olarak biliniyor. Onu kolay bir şekilde açıp kapatamam. Kapatsam dahi çocuğa hakim olamam. Otobüste olacağız, kucağımda olacak. Bizlere kolaylıklar sağlanmasını talep ediyorum. Sesimi yetkililere duyurmak istiyorum. Bir sürü aile var benim gibi. Bunun yanında çok duyarlı ve anlayışlı şoförler de var” sözlerini kullandı.

Serebral Palsi hastası 7 yaşındaki oğlu Kerem Muslu'yu, Bursa'da zor koşullarda tedavi ettirdiklerine dikkat çeken anne Burçin Asa Muslu, “İznik'te ikamet ediyorum. Oğlum Kerem'in rahatsızlığı sebebiyle haftanın dört günü Bursa'ya gidip geliyoruz. Burada konaklama şansımız olsa bile seanslarımız sebebiyle her gün yollardayız. Otobüs ve metro gibi araçları kullanıyoruz. Dün böyle bir olay başımıza geldi. Bu olay çok üzücü oldu, canımız çok sıkıldı. Binmek istediğimiz otobüsün şoförü bizi almadı. Engelli çocuğuma rağmen şoför, ‘Bebek arabasını kapatmadan araca binemezsiniz' dedi bize. Durumu açıklamaya çalıştım. Çocuğumun durumundan bahsettim. Engelli kartlarımızı da ayrıca gösterdim. Ama ısrarla alamayacağını belirtti. Kapının tamamını açmadı. Biz beklerken bir yolcu daha araca bindi fakat biz binemedik, kapıda kaldık. Yetkililerin sesimizi duymasını bekliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Engel olan şoför disipline sevk edildi

Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyaya düşmesi sonrası aracın kamera görüntülerini analiz eden Burulaş, bu konudaki Büyükşehir Belediyesi'nin talimatlarına rağmen engelli rampasını açmayıp, engelli çocuğu ve annesini araca almayan şoför ile ilgili tutanak tutup, disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı.

Burulaş’dan gelen açıklamada, hem Burulaş'ın hem de Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşların problemsiz ulaşımı konusunda özellikle büyük hassasiyet gösterdiği ve bütün şoförlere talimatlar verildiği ifade edilirken, mağduriyete sebep olan tüm sürücüler ile ilgili gerekli hukukî ve idarî yaptırımların uygulanacağına dikkat çekildi.

Yaşananlar kamerada

Öte yandan yaşanan o anlar, bir vatandaşın telefon kamerasına böyle yansıdı:

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.