habernediyor.com

Şehit eşinin hatıralarını evinde yaşatıyor

YAŞAM

Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Şahin Kaya'nın eşi, şehit eşinin hatıralarını evinin bir odasında muhafaza ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Şahin Kaya'nın eşi, şehit eşinin fotoğraflarını ve eşyalarını ikamet ettikleri Adıyaman'daki evinin bir odasında muhafaza ediyor.

Şahin Kaya'nın eşi Rabia Kaya, şehidin anılarını yaşatmak ve hatırlanmasını sağlamak için ikamet ettikleri Adıyaman'daki evinin bir bölümünü "müze oda" olarak düzenledi.

Rabia Kaya, bu odada, geçen yıl şubat ayında şehit olan eşinin fotoğraflarının yanı sıra elbise, kep, ayakkabı, atkı, bere ve bardak gibi kişisel eşyalarına, çok sevdiği Türk bayrağı ve Galatasaray forması ile asker malzemelerine yer verdi.

Kızı Afra ile evlerinde şehidin anılarıyla yaşayan Rabia Kaya, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuştu. Rabia Kaya, eşiyle Nevşehir'e amcalarının yanına gittiği sırada tanıştığını anlattı.

2016 yılında nişanlandıklarını, bir yıl sonra da evlendiklerini kaydeden Rabia Kaya, "Eşim Bolu'da görev yapıyordu. Eşim, evlendikten sonra Kuzey Irak'a göreve gitti ve 6 ay boyunca kendisini hiç göremedim." diye konuştu.

Rabia Kaya, hamileliği döneminde de eşinin bir aylık izne geldiğini ifade ederek, "Kızım 9 aylıktı. Eşim, şehit olacağını biliyormuş gibi kızımın erken doğmasını arzu ediyordu. Kızım erken doğdu ve erken doğum vesilesiyle 20 gün görebildi. Eşim bana Afrin'e gideceği sırada 'Hakkını helal et, bir daha görüşemeyebiliriz' demişti. Gittikten iki gün sonra şehit oldu." şeklinde konuştu.

"Eşim, koca yürekli biriydi"

Rabia Kaya, sadece evinin bir odasını şehit eşinin eşyalarıyla düzenlediğini ancak her odanın onun anılarıyla dolu Bahis Siteleri olduğunu ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sabah kalkar kalkmaz kızımız Afra ile odaya gelip eşimin eşyalarını koklayıp, öpüyoruz. Özel eşyalarını hep bu odada muhafaza ediyoruz. Eşim hep görevdeydi. Kişisel eşyalarını bana bırakırdı. Eşim her zaman vatanı için bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Eşime evde üç gün daha kal dediğim zaman bana 'Arkadaşlarım toprağın üzerinde savaşıyor, burada uyku tutmuyor beni' derdi. O kadar koca yürekli biriydi."

Eşiyle geçirdiği her dakikasını hatırladığını, hiçbir anısını unutmadığını dile getiren Rabia Kaya, "Eşim, doğum yaptığımda yanımdaydı. Bana 'Ne olursun acı çektiğini bana gösterme, hiç dayanamıyorum' derdi. Göreve gitmeden önce kızımız Afra'nın şapkasını alıp kokladı. Tarifi mümkün değil ki." dedi.

"Arakan ve Sudan'da hayır için su kuyusu açtırdım"

Şehit eşi Rabia Kaya, eşinin ismini yaşatmaya çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Eşimin eşyalarının bulunduğu bir oda yaptım. Adıyaman'da hastane ve bir okula eşimin adı verilecek inşallah. Rabbim, bana ömür verdikçe adını yaşatmaya devam edeceğim. Biri eşim diğeri ise ben, eşim ve kızım adına Arakan ve Sudan'da olmak üzere iki su kuyusu açtırdım. Şehadet şerbeti içtiği zaman İdlib'de asker ve silah arkadaşlarıyla orada bulunan yetim ve öksüz çocuklara da onun adına yemek verdim."

Rabia Kaya, devlet yetkililerinin de hiçbir zaman şehit yakınlarını ihmal etmediğini sözlerine ekledi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda yaralanıp kaldırıldığı hastanede 6 Şubat 2018'de şehit olmuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.