habernediyor.com

Sattığı otomobili çalan şüpheli yakalandı

YAŞAM

İstanbul Esenyurt'ta sattığı aracı, yedek anahtarını kullanarak çaldığı iddia edilen zanlı ile suça karışan üç kişi yakalandı.

Emniyet mensupları, Esenyurt'ta ikamet eden Abdülkadir Akkaya'nın bir süre evvel ikinci el olarak satın aldığı aracın çalındığına yönelik ihbarda bulunması üzerine inceleme başlattı.

Gerçekleştirilen incelemede, park halindeki aracın iki şüpheli şahıs tarafından yedek anahtarı kullanılarak çalındığı belirlendi.

Kimlik ve eşkalleri tespit edilen zanlılar A.G ve M.R.Y. yakalandı.

M.R.Y.'nin otomobilin evvelki sahibi olduğu, yedek anahtarını gizlediği ve ardından otomobili A.G. ile birlikte çaldığı, akabinde de Beykoz'daki bir şahsa parçalanmak üzere sattığı tespit edildi.

Beykoz'daki adrese intikal eden ekipler, çalıntı otomobili satın aldığı tespit edilen G.Y. ve onunla birlikte çalışan E.M.C.'yi gözaltına aldı, otomobilin ise Büyükçekmece'de yer alan bir depoda olduğu belirlendi.

Bahse konu depoya giden güvenlik güçleri, çalınan aracı, illegal yollarla piyasaya sürebilmek için parçalara ayrılmış vaziyette ele geçirdi.

Otomobilin parçaları Akkaya'ya teslim edilirken, gözaltına alınan ve polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye getirilen dört zanlıdan üçü tutuklandı.

E.M.C. adlı şahıs ise savcılık sorgusunun akabinde salıverildi.



"Beni sürekli olarak oyaladı"

Mağdur Akkaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dört ay evvel bir miktar para ve beş yaşındaki aracını takas ederek çalınan otomobili satın aldığını dile getirdi.

Aracı alırken evvelki sahibine yedek anahtarını sorduğunun altını çizen Akkaya, şu sözleri sarf etti:

"Evinin çok dağınık olduğunu, yedek anahtarı bulamadığını, bulunca getireceğini söyledi. Defalarca kez istememe karşın beni hep oyaladı. Benim de hiç aklıma gelmedi, yazılım güncelleme, anahtar sildirme falan yapılıyormuş, daha evvel başımıza gelmediği için aklımıza da gelmedi, bilmiyorduk. İnsan böyle şeyleri kondurmak istemiyor, 'Böyle bir şey olur mu?' diyorsun fakat sonrasında gördük ki bunu yaptılar. Derhal şikayetçi oldum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.