habernediyor.com

Milyonları ilgilendiriyor! E-devlet ile ilgili önemli gelişme

YAŞAM

E-Devlet yeni bir sistemi devreye aldı. Gelen yenilik ile beraber e-Devlet sistemine giriş için artık kullanıcıların internet kotası eksilmeyecek. Hizmet ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, “İnsanların işlemlerini her şartta gerçekleştirmesi adına çalışıyoruz.' dedi.

E-Devlet insanların hayatını kolaylaştıracak yeni bir sistemi devreye soktu. Üç operatörle anlaşma yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet'e girişin tamamıyla ücretsiz olduğunu açıkladı.

6 bin 600 dijital hizmeti sağlıyor

Ücretsiz girişler için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "kotasız e-Devlet" sistemi hakkında bilgi verdi. Koç, “E-Devlet sistemi her geçtiğimi gün daha da gelişiyor. Sağlayacağı hizmetlerle e-Devlet Türkiye'nin dijital yüzü haline gelecek. Platform şu an 88 kurum adına yaklaşık 6 bin 600 adet dijital hizmeti sağlıyor” dedi.

İnternet kotasından kullanılmayacak

İnsanların dijital hizmet sağlayıcısına her yerden erişebilmesi için aralıksız çalışmalara devam ettiklerine vurgu yapan Koç, "E-Devlet Kapısı'nda asıl hedefimiz bütün vatandaşlarımızın işlemlerini 7/24 gerçekleştirmesi ve en güvenli şekilde yapmasıdır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza buradan bu güzel müjdeyi vermek isterim. Bundan sonrası için mobil kullanıcılar e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaptıklarında internet kotalarından kullanmayacak.”

Çalışmalar bitti, kullanıma açıldı

Koç, bu noktada mobil operatör şirketleriyle görüşme sağladıklarını söyleyerek, "E-Devlet Kapısı işlemlerinde mobil kullanıcıların internet kotasından kullanılmaması adına bütün işlemler bitirildi ve vatandaşlarımızın işlem yapması için açıldı. Bundan sonra e-Devlet Kapısı'na girişlerde kullanılan internet, mobil kullanıcıların kotasından inmeyecek." ifadelerini kullandı.

E-Devlet sitemine yenilik getirmek ve geliştirmek, bu sayede insanların yaşamını rahatlatmak için çıkan fikirlere değer verildiğini aktaran Koç, güvenilir, hızlı, kolay ve etkin e-Devlet Kapısı için çalışmaların 7/24 devam ettiğini açıkladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.