habernediyor.com

Mesai saatlerine değişiklik mi geliyor?

YAŞAM

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, mesai saatlerine yönelik değişiklik önerileri üzerinde tartışıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, değişen iş alanları ve çalışma sistemleriyle ortaya çıkan "geleceğin çalışma şekilleri" arasında "daha az çalışma daha çok kendini yaşama" ve "uzaktan ve yerinden çalışma" gibi farklı çalışma modellerinin ön plana çıktığını belirtti.

Çalıştayda önemli değişiklikler tartışılıyor

Uçum'un başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan "İstihdamın Korunması, Geliştirilmesi ve Gelir Güvencesi Bağlamında Yeni Çalışma İlişkileri Çalıştayı", mesai saatlerinde farklı bir dinamik uygulanması konusu, mesainin başlangıç ve bitiş saatlerinin çalışana bağlı olması konusu ile iş günleri esnasında birbirlerinden farklı ve esnek mesai saatlerinin belirlenmesi önerileri tartışıldı.

Öneriler Cumhurbaşkanlığına sunulacak

Çalıştayda, değişen iş alanlarından dolayı iş sözleşmesi türlerinde de farklılığa gidilmesi, iş sözleşmelerinde güvenceli değişikliklerin yapılması gibi konular da değerlendirildi.

Çalıştayın sonucunda çıkarılacak mevzuat değişikliği önerileri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmeleri için gönderilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.