habernediyor.com

Kar yağışı geliyor mu? Yetkililer açıkladı

YAŞAM

Havaların değişiklik göstermesi ile beraber vatandaşlar hava durumunu yakından takip etmeye başladı. Birçok kişi tarafından kar yağışının gerçekleşmesi için gün sayılıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre soğuk hava dalgası Kafkaslar’a doğru ilerlemeye başladı. İşte detaylar…

Kış mevsimi iklim krizi sebebiyle kurak bir şekilde kendisini hissettirmeye devam ediyor. Vatandaşlar kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğini araştırmayı sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kocaeli ve İstanbul çevreleri ile Sakarya’nın kıyı şeridinde hafif sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu olması bekleniyor.

Bazı bölgelerde hafif sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurdun kuzey bölgelerinin parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz şeridi, Artvin, Kocaeli ve İstanbul bölgeleri ile Sakarya’nın kıyı şeridinin hafif sağanak yağışlı, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara’da bölgesel yoğun olacak şekilde doğu, iç ve kuzeybatı bölgelerde sis ve pus bekleniyor. Öte yandan hava tahmin uzmanları, soğuk hava dalgasının Türkiye üzerinden çekilerek Kafkaslar’a doğru yöneldiği belirtildi. Söz konusu açıklama şu şekilde: “8-10 Ocak 2023 gününde kar yağışı bekleniyordu. Ancak edinilen son verilere göre yurt genelinde yer alan kuvvetli kutup soğuklarının İzlanda alçak basıncının etkisiyle Türkiye'den kayarak Kafkaslar'a doğru gittiğini gözlemliyoruz”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.