habernediyor.com

Erciş'teki bir fırında mide bulandırıcı görüntüler

YAŞAM

Van Erciş’te ekmek hamuruyla top oynar gibi oynayanların hijyenden uzak görüntülerinin paylaşıldığı fırın kapatılırken, işletmeye 31 bin 787 TL para cezası verildi.

Sosyal medyada, Erciş ilçesindeki bir ekmek fırınında çekilen mide bulandırıcı görüntülerin yayılmasıyla birlikte yetkililer harekete geçti. 

İşletmeye 31 bin 787 TL para cezası verildi

Ekmek hamuruyla top gibi oynayan çalışanların hijyenden uzak görüntülerinin tespit edildiği fırına ilişkin yetkililer, fırını kapatarak işletmeye 31 bin 787 TL para cezası verdi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sosyal medyada paylaşılan ve fırın çalışanlarının,  ayağı ile ekmek hamuruna vurduğu, tavana doğru ekmek hamurunu fırlattığı hijyenden uzak görüntülerle ilgili hemen araştırma yaptıklarını ifade etti. Mehmetbeyoğlu, gerekli kontrollerin sağlandığını ve işletme hakkında idari sürecin başlatıldığını belirtti.

Çalışanlara kişi başı 3 bin 469 TL ceza

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, işletme sahibine işletme kayıt belgesi olmadan faaliyet gösterdiği için 6 bin 77 TL, genel ve özel hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle 15 bin 303 TL ve işletme çalışanı olduğu belirtilen ve hijyen eğitim belgesi olmayan 3 çalışana, kişi başı 3 bin 469 TL olmak üzere 10 bin 407 TL ve toplamda da 31 bin 787 TL idari yaptırım cezası verdi. Ayrıca iş yerinin, gıda güvenilirliği ve insan sağlığı açısından risk oluşturması ve acil önlem alınması gerektiğinden, iş yerinin üretiminin tamamı durdurularak faaliyetine son verildi ve mühürleme işlemi başlatıldı.

Ayrıca Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilgili kişilere adli tahkikat başlattığı açıklandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.