habernediyor.com

Eldiven üreticisi firma: Siparişleri yetiştiremiyoruz!

YAŞAM

Malezyalı eldiven üreticisi firma aldıkları siparişleri yetiştiremediklerini bildirerek bu sıkıntının en az üç ay daha devam edeceğini açıkladı. 

Malezya'daki "Top Glove" adlı dünya çapındaki her beş eldivenden birini yapan eldiven şirketi, git gide şiddetini artıran koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen taleplerin kapasitesini aşması nedeniyle bir arz sıkıntısı bekliyor.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Lim Wee Chai, son birkaç hafta içinde, özellikle Avrupa ve ABD'den alınan siparişlerin şirketin üretim kapasitesinin neredeyse iki katı olduğunu söyledi. Talepler ile başa çıkmak için nakliye süreleri uzattıklarını söyleyen Lim Wee Chai, firma olarak günde 200 milyon eldiven üretebildiklerini söyledi.

Lim Wee Chai, bazı müşterilerin panik halinde sipariş verdiklerini kaydederek, "normalde ayda 10 konteyner sipariş ediyorlardı ancak şimdi birdenbire 20 konteynere yükseldi" şeklinde konuştu. 

Dünya Sağlık Örgütü Cuma günü kişisel koruyucu malzemelerde kronik olarak küresel bir sıkıntı olduğunu söylemiş, salgınları önlemek adına söz konusu ekipmanların en acil ihtiyaçlar arasında olduğu konusunda uyarmıştı.

Lim Wee Chai, “Kesinlikle büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Yüzde 100 daha fazla sipariş veriyorlar, ancak biz sadece yüzde 20 artırabiliriz, bu da yaklaşık yüzde 50 ila yüzde 80 arasında bir kıtlık anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Top Glove, siparişlerle başa çıkmak için teslimat süresini 30 günden 150 güne kadar değişen şekilde yeniden ayarladıklarını açıkladı.

Şirket, olağanüstü satın alma momentumunun üç ay daha sürebileceğini, ancak Asya pazarlarından gelen talep hafifçe yavaşlamaya başlasa bile siparişlerin dokuz aya kadar güçlü kalması beklendiği söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.