habernediyor.com

Düzce Valiliğinde patlama! Bina boşaltıldı

YAŞAM

Düzce Valiliği içerisinde bulunan güvenlik noktasında biber gaz tüpü patladı. Valilik personelleri itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Düzce Valiliğinin protokol girişi bölümünde bulunan güvenlik noktasında, bir polis memuruna zimmetli biber gazı, henüz bilinmeyen bir sebeple patladı.

Biber gazı makam katındaki tüm odalara yayılınca bazı idari personelin gazdan etkilendiği görüldü. Patlama sonrası Düzce Valiliği binasına çok sayıda 110 İtfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi yönlendirildi.

Düzce Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri biber gazından etkilenen valiliğin idari personelini merdivenli araçları kullanarak camdan tahliye etti.

Gazdan etkilenen çok sayıda kişiye sağlık ekipleri tarafından ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiye ekipleri ise bina genelinde havalandırma çalışması yaptı. Valilik binasına önlem amaçlı bir müddet giriş yasağı getirildi.

Diğer yandan Düzce Valisi Cevdet Atay'ın patlama sırasında makamında bulunmadığı, vali yardımcılarının büyük bölümünün ise kendi imkanlarıyla valilik binasından çıktığı belirlendi.

Polis memuru hakkında soruşturma 

Polis noktasında görevli polis memurunun dikkatsizliği sonucu patlamanın meydana geldiğini açıklayan Düzce Valisi Cevdet Atay, gerekli incelemenin yapılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada ise makam katındaki Polis Koruma Noktası'nda vazifeli polis memurunun üzerinde taşıdığı biber gazının, polis memurunun dikkatsizliği sonucu patladığı, binadakilerin can güvenliği için tüm görevli personelin tahliye edildiği, polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında hiçbir vatandaşta sağlık sorunu bulunmadığı kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.