habernediyor.com

TSYD Kupası finalinde kazanan Ankaragücü!

SPOR

Bu yıl 55'inci kez düzenlenen TSYD Kupası finalinde Ankaragücü ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazanan Ankaragücü, kupayı müzesine götürdü.

Başkentin köklü ekipleri olan Ankaragücü ile Gençlerbirliği, bu yıl 55'inci kez düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası'nda kozlarını paylaştı. Eryaman Stadı'nda oynanan ve saat 20.00'de başlayan mücadele, TRT Spor'dan naklen ekranlara geldi. Çok sayıda taraftar, maçı tribünlerden takip etti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Önceki yıl penaltılarla rakibine yenilen Ankaragücü, bu yıl kupayı müzesine götürmek için maça galibiyet parolasıyla çıktı. Maça hızlı başlayan ve Gençlerbirliği kalesine ataklarla yükselen Ankaragücü, aradığı golü bir türlü bulamadı. Karşılıklı ataklarla rakip kaleyi yoklayan iki başkent ekibi, ilk yarıda gol bulamadı.

Goller ikinci yarıda geldi

İkinci yarıda rüzgâr gibi esen Ankaragücü, aradığı golü 51'de buldu. Anastasios Chatzigiovanis ile 1-0 öne geçen Ankaragücü, dakikalar 73'ü gösterirken Sinan Osmanoğlu'nun ayağından bulduğu golle farkı ikiye yükseltti. Bu dakikadan sonra rahatlayan Ankaragücü, 90+3'te Jese ile skoru 3-0'a getirdi.

Ankaragücü taraftarları büyük sevinç yaşadı

Takıma yeni katılan Jese'nin golüyle Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Ankaragücü, TSYD Kupası'nı müzesine götürdü. Maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşayan Ankaragücü taraftarları, galibiyeti doyasıya kutladı. Karşılaşmanın ardından taraftarlarını selamlayan Ankaragücü takımının futbolcularının büyük sevinç yaşadığı görüldü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.